1. HARC NK 82-90
  2. Four seasons in one day

Four seasons in one day

Wie kent het nog? De hit van Crowded House uit de jaren ’90 van de vorige eeuw. Onze eerste wedstrijd van 2021 in het NK HARC 82-90 vertoonde grote gelijkenis met deze titel. Na stemming tijdens de informatie-avond was besloten om voor het eerst een 1-daags event te organiseren. Daarnaast waren de weergoden behoorlijk gul deze dag; van droog weer tot wolkbreuk; zo ongeveer alle seizoenen werden in 1 dag gecombineerd.

Na een lange winterstop was de Historische Zandvoort Trophy de kick off van ons seizoen. Op de vrijdag hadden veel rijders al vast ‘warm gedraaid’ en gereden met de nieuwe Hankook cup banden. Ikzelf ook en eerlijk is eerlijk; nieuwe banden is toch altijd weer een beetje wennen. Opgewarmd was het zaterdag ochtend al vroeg lekker vol in de paddock. En wat was het fijn om maar 26 rijders in het NK HARC 82-90 welkom te mogen heten. Dit jaar hebben wij een mooi gemêleerd startveld met een flinke handvol BMW’s en MX5-en maar daarnaast ook een prachtige BMW M3 en een Mercedes 190 in originele livery uit hun jeugd. En wat een schitterende sound produceren deze auto’s. Daar kan geen Crowded House tegen op.

Al vroeg in de ochtend was het tijd voor de kwalificatie. Altijd spannend op een half natte baan en met nog redelijk onbekend rubber onder de auto. Maar iedereen is de sessie zonder kleurscheuren doorgekomen en zo konden wij ons opmaken voor de eerste wedstrijd van de dag. Als snel ontstonden er verschillende groepen op de baan van gelijkwaardige auto’s die een mooie onderlinge strijd leverden. Op kop een trio auto’s dat gedurende alle drie de wedstrijden de podiumplaatsen onderling heeft verdeeld. Pieter Bikker in zijn BMW 325i, Bjorn Hees is zijn BMW M3 en Ko Koppejan met zijn ‘DTM’ Mercedes kwamen om de beurt bij iedere wedstrijd al eerste over de streep.

De tweede wedstrijd was vlot na de lunchpauze gepland. Dus nadat alle rijders hun lunch hadden verorberd stond iedereen weer aan de start. Maar niet voordat wij tijdens de pauze de kampioenen van 2020 officieel hadden gehuldigd. Pieter, Don en Michel nu echt voor de laatste keer gefeliciteerd. Leuk om te zien dat er dit jaar veel duo’s zijn en nog leuker dat de duo’s soms bestaan uit vader en zoon. Hoe gaaf is het om jouw passie op de volgende generatie over te mogen dragen. De tweede wedstrijd liet het hetzelfde verloop zien als de eerste met overal op de baan mooie gevechten. Hoe anders verliep de derde wedstrijd. Net voor de start was er een ware wolkbreuk en de regen kwam met bakken uit de hemel. Spectaculair en spannend, maar ook zo listig dat de wedstrijdleiding besloot de wedstrijd stil te leggen en te wachten tot de ergste bui was overgetrokken. Dit betekende wel dat alle rijders met een MX5 zeiknat regenden, maar dat kon de pret niet drukken.

Aan het einde van de dag was er de traditionele prijsuitreiking. Met hulp van rekenmeester Jan – dank voor de support met de puntentelling – en mijn zoon Daan – dank voor de hulp met het uitdelen van uitslagen, opstellingen en bekers – hadden wij in alle klassen weer verschillende winnaars die met een fraaie beker huiswaarts konden keren. Ik wil alle rijders bedanken voor hun enthousiasme, inzet en vooral voor de sportieve wedstrijden. Ik reken erop dat wij allemaal – en liefst nog een paar meer – in Assen ook weer aan de start staan.

Jeroen Eijsten 

KLIK HIER voor de kampioenschapsstand.

Deel dit artikel

Sponsoring

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • Korting contributie als u nieuw HARC-lid aanbrengt vóór 12 maart 2019

  • 10% korting op HARC kleding