Programma

2020 Vrijrijden HARC         AANGEPAST ivm COVID 19 voor richtlijnen zie link;

Maak gebruik van onze vernieuwde inschrijving, zodat u ook meteen volledig digitaal in ons systeem staat. Dit ook vanwege de Covid 19 protocollen. Klik op de link      inschrijf formulier.

Voor een duidelijke handleiding zie onze Instructie film inschrijving HARC Vrijrijden

INSCHRIJVING (DIGITAAL) EN KEURING (pitbox 24 of anders aangegeven v.a 08.00 uur)

LET OP UW SLOT TIJDEN.  Indien u te laat bent , bestaat de mogelijkheid dat u langer moet wachten.

Het is niet toegestaan om met meer dan 2 auto's in de Pitbox aanwezig te zijn dus graag buiten wachten op aanwijzingen van onze medewerker. Er zullen 3 lijnen waar u zich kunt opstellen, nl groep 1, groep 2/3 en groep 4 

08.00 – 08.45 uur   Keuring groep 1 (straatauto’s – standaardklasse)
08.30 – 09.15 uur   Keuring groep 2 (race-auto’s, niet-licentiehouders) 
08.30 – 09.15 uur   Keuring groep 3 (race-auto’s, licentiehouders) 
09.15 – 10.00 uur   Keuring groep 4 (monoposto’s en Donkervoort-achtigen)
Tevens is bij het keuren max 1 persoon per auto toegestaan.

VERPLICHTE BRIEFING (Digitaal) en Vrijwaring (Digitaal) Deze formulieren worden u na inschrijving digitaal toegestuurd en verzoeken wij u vriendelijk doch zeer dringend deze vooraf te printen en te ondertekenen zodat u copleet ingevuld kunt afgeven bij de keuring (vanwege de COVID 19 protocollen)!  

Tijdschema / Baan tijd

Groep 1 09.00 – 09.30                     11.05 – 11.35             13.55 – 14.10  
Groep 2/3 09.35 – 10.25                     11.40 – 12.30             14.15 – 15.05                15.45 – 16.30
Groep 4 10.30 – 11.00                     12.35 – 13.05             15.10 – 15.40                16.35 – 17.00
         
Pauze 13.05 – 13.55      

Speciaal voor deze dag zullen er aanvullende regels (protocol) gehanteerd worden. Deze zullen u ook digitaal worden toegezonden.

Voorbereiding

Aan het begin van de dag wordt de auto gekeurd op het gebied van veiligheid, een onderwerp dat bij de HARC hoog in het vaandel staat. 

Aan een straatauto worden niet dezelfde eisen gesteld als aan een raceauto, afhankelijk van de klasse waarin wordt gereden, wordt de auto gecheckt met als doel om het voor iedereen zo veilig en dus zo plezierig mogelijk te houden.

De auto’s uit Groep 1:

Het is aan te bevelen om geen losse zaken in de auto te laten liggen op hoedenplank of achterbank. Zorg voor een iets hogere bandenspanning (+ 0.3 atm.), een oliepeil dat is gecontroleerd en op het maximum staat en prima werkende schokbrekers. Controleer ook op olie- en koelvloeistof lekkage.

Indeling

De deelnemers worden ingedeeld in 4 groepen.

Groep 1: Gewone moderne straatauto’s, historische auto’s (zonder rolkooi en andere circuitaanpassingen)

Groep 2: Niet-licentiehouders met raceauto’s (rolkooi en brandblusser verplicht)

Groep 3: Licentiehouders met raceauto’s

Groep 4: Monoposto’s en “Donkervoort-achtigen” (zoals Lotus 7, Caterham en Westfield

Veiligheid

Bij de voor-inschrijving wordt gevraagd een vrijwaringverklaring te lezen en getekend mee te nemen en en zich op de hoogte te stellen van de vlagsignalen.

Bij de voor-inschrijving wordt gevraagd een vrijwaringverklaring te lezen en getekend mee te nemen waarbij de spelregels nog eens worden uitgelegd. Mocht u nog vragen hebben, kunnen deze worden gesteld aan Paul van Stenis die deze dag aanwezig zal zijn.

Het dragen van racekleding wordt voor groep 2 sterk aanbevolen. Voor groep 3 en 4 is racekleding verplicht, als ook het dragen van een armrestraint, met uitzondering van de monoposto’s.

Het dragen van een goedgekeurde helm is vanzelfsprekend voor alle groepen verplicht.

Geluidprotocol

Geluid is een belangrijke factor op het circuit, hierover zijn afspraken met gemeente en provincie.

In dit kader geldt voor auto’s uit Groep 1 een limiet van 88 db en voor auto’s uit de groepen 2-3-4 een maximum van 92 db. Hierop wordt gecontroleerd. Bij een overschrijding volgt één waarschuwing, bij een volgende overtreding wordt de rijder van verdere deelname uitgesloten.

Instructie              Niet mogelijk

Voor beginnende rijders is er een mogelijkheid voor het krijgen van instructie van een door de HARC aangestelde, ervaren coureur, echter dat dient wel bij de inschrijving te worden aangegeven. Ook zijn er altijd racende HARC-leden aanwezig die graag bereid zijn om tips te geven.

Inschrijven  Alleen digitaal 

Bij de Vrijrijden dagen hebben HARC leden bij de inschrijving voorrang, tot 10 dagen voor het evenement. Inschrijving vindt plaats via de website, op volgorde van binnenkomst. HARC leden komen alleen in aanmerking voor korting indien de contributie is voldaan. Gezien de groeiende belangstelling is het niet aan te raden met inschrijven te wachten tot de dag voor het evenement of op de dag zelf.  Dit zorgde in het verleden voor onnodig lange wachtrijen, waardoor de keuring van de auto en andere voorbereidingen in het gedrang komen.

Indien de betaling ook vooraf heeft plaatsgevonden, behoeft u bij de inschrijf-desk alleen uw geldig rijbewijs te tonen, of een geldige licentie voor groep 3, de vrijwaringverklaring te ondertekenen en het keuringsformulier Veiligheid in ontvangst te nemen, dat u meeneemt naar de keuring.

Zonder dit formulier wordt de auto niet gekeurd. Het formulier kan ook vooraf al worden gedownload: klik HIER.

Circuitafspraken

Het is uitdrukkelijk alleen toegestaan te parkeren achter de pitboxen indien er een pitbox wordt gehuurd. Een pitbox kunt u rechtstreeks boeken bij het circuit,

info@circuitzandvoort.nl of tel. 023- 5 740 740

Tijdens het evenement is box 0 geopend om vanaf de paddock naar de pitstraat te rijden. Het is verboden om passagiers mee te nemen op het circuit.

De auto moet zijn voorzien van een sleepoog of strap aan de voor- en achterzijde om onnodig oponthoud bij het eventueel afslepen te voorkomen.

Prijzen: 2020    (Inclusief BTW)
Inschrijving groep 1: € 120,-- HARC leden    € 160,-- niet leden
Inschrijving groep 2: € 230,-- HARC leden    € 330,-- niet leden
Inschrijving groep 3: € 230,-- HARC leden    € 330,-- niet leden
Inschrijving groep 4: € 210,-- HARC leden    € 280,-- niet leden

NB. Dit zijn standaardprijzen, deze kunnen worden aangepast afhankelijk van het dagprogramma.