Programma

HANKOOK NK HARC 82-90 zal op dit evenement samen met diverse Duitse race series rijden tijdens de editie van de  ADAC Hansa Pokal Rennen TT CIRCUIT ASSEN .

Assen en motorsport, veel denken aanvankelijk alleen aan motorfietsen. Dat is niet zo , want het TT Circuit Assen was slechts een motorcircuit voor enkele jaren. Maar al jaren worden er ook regelmatig autoraces gehouden op het circuit in de Nederlandse provincie Drenthe. Het 4.555 kilometer lange circuit lokt uit met een interessant samenspel tussen uitdagende bochten en snelle passages. Kenners zeggen daarom dat het TT-circuit Assen de jongens van de mannen scheidt.
Ze spelen daarbij vooral in op de bocht Ramshoek, die doet denken aan Blanchimont in Spa-Francorchamps. Maar waar de baan in Spa nu wordt begrensd door een asfaltterrein dat gemakkelijk dienst kon doen als parkeerplaats voor de plaatselijke supermarkt, lieten de Nederlanders in Assen hun gazons groeien langs de baan met een grindbed die rijder tegen komt na zijn excursie. Dit maakt de Ramshoek met de mogelijkheden voor hoge snelheden des te indrukwekkender , de formule racewagens van de Champ Car World Series die bereikte hier in 2007 snelheden tot 295 km / h .

Er zal een qualificatie en 3 maal een race worden gehouden.
Tijdens het driedaagse evenement krijgen deelnemers en toeschouwers volledige startvelden aangeboden. 

https://www.youngtimertrophy.de/veranstaltungen/28-30-august-2020-assen/

Beleef een motorsportweekend. biedt opnieuw topsport. Voertuigen starten, waarvan de aanblik niet alleen het hart sneller laat kloppen voor nostalgici.

De klasse 82-90 staat open voor toerwagens, GT’s en Cupracers en wordt verreden als Nederlands kampioenschap. Het gaat hier om auto’s uit Groep A, N en B met homologatie uit die periode, indien beschikbaar.

Er wordt gestreefd naar tijdconforme auto’s die binnen een periode van twee jaar zijn voorzien van een Historisch Technisch Paspoort (HTP).

Het NK HARC 82-90 is hét startpunt voor historisch racen. De Historische Automobiel Ren Club is de grootste organisator van historisch racen in Nederland, met een jarenlange ervaring en organiseert o.a. de bijzonder succesvolle Historic Grand Prix Zandvoort (dit jaar de 10 de editie), met coureurs uit heel Europa.

Auto’s die je tegen kunt komen in het Nederlands Kampioenschap 82-90 zijn o.a. BMW 325i, Volvo 360, Mazda MX-5, Mercedes, Ford Sierra, Alfa Romeo 75, Toyota Starlet, VW Golf, Renault Clio, Peugeot 205, Ford Escort en vele andere merken.