1. HARC
  2. Nieuws
  3. Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017

Accelereren met HARC NK 82-90 in 2018 
Na een voorzichtige start begin dit jaar stonden er bij de Finaleraces 16 auto’s op de startgrid. Gedurende het seizoen groeide de belangstelling voor deze klasse. De aanloop naar 2018 ziet er veelbelovend uit. Naast de bestaande groep rijders hebben zich inmiddels meer dan 20 geïnteresseerden gemeld met een flinke variatie aan auto’s. Het is de verwachting dat dit aantal nog verder zal groeien. Ook op de succesvolle Vrienden-van-de-HARC dag was er veel belangstelling. HARC NK 82-90 is qua kosten een aantrekkelijke klasse en biedt tevens de mogelijkheid om auto’s geleidelijk aan te passen aan de norm die voor dit NK wordt gehanteerd. Heeft men een auto in bezit die op punten nog niet voldoet, dan hoeft dat geen beletsel te zijn om zich aan te melden, wij gaan hierover graag in gesprek. Het is de verwachting dat deze maand de kalender rond komt, in ieder geval wordt er hard aan een mooi en aantrekkelijk programma gewerkt. Ook zit er nog een nieuwe activiteit in het vat, daarover later meer, dat blijft nog een verrassing. Mocht u ergens een “82-90 auto” weten te staan of iemand in uw netwerk hebben waarvan u weet dat hij of zij al lang met het idee rondloopt om een keer een raceauto uit te laten op het circuit, dan horen we dat graag, een contact is snel gelegd. Voor info of aanmeldingen kunt u contact opnemen met coördinator Jan-Wim Stals, email nk82-90@harc.nl of telefoon 06 – 53 54 75 15

Voorlopige HARC kalender 2018
Karten                 19 januari 
ALV                 13 maart 
Vrij rijden dag             30 maart (onder voorbehoud)
RAI Amsterdam         30 maart – 2 april
Vrij rijden dag             11 mei
Historic Zandvoort Trophy     12-13 mei
Historic Assen Trophy         9 -10 juni
Vrij rijden dag             29 juni (onder voorbehoud)
Vrij rijden dag             27 juli (onder voorbehoud)
Historic Grand Prix         31 augustus en 1+2 september

Geslaagde Vrij Rijden finale
Het zit erop! Het circuitseizoen 2017 is voorbij. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om op donderdag 2 november nog wat rondjes te rijden. Van kleine Steyr-Puch tot dikke Pumax RT, iedereen kon lekker zijn ding doen. Er was ook weer een mooie mix van monoposto's present. Nu is het tijd voor de winterbeurt, op 30 maart mogen we weer!

 

Vrienden van de HARC dag
Na het Vrij Rijden arriveerden de Vrienden van de HRV voor een middag sportieve pret gevolgd door een gezellig samenzijn. De sponsors konden zelf aan de bak tijdens een gevarieerd programma met o.m. slalom, driften en circuitrijden. Onze beschermheer Gijs van Lennep, Michael Bleekemolen, Jeroen Bleekemolen en Nyck de Vries waren aanwezig en maakten ons deelgenoot van hun ervaringen. Ook werden de prijzen uitgereikt van onze ledenwerfactie. Nieuwe leden Harm Slijkhuis en Henk Hazelaar wonnen een slipcusrsus bij BMW Driving Experience. Onze dank gaat uit naar de Dutch Race Drivers Academy van Dillon Koster en Danny van Dongen (personeel en begeleiding, autoslalom, coureur meerijden), Auto Molenaar (diverse BMW's voor o.a. driften), Bleekemolen Race Planet voor het beschikbaar stellen van de AMG-Mercedes en de McLaren voor het meerijden van gasten. Van Pon Porsche mochten we een Panamera gebruiken en Circuit Zandvoort stelde hun Safety Car ter beschikking. Tenslotte bedanken we de mederwerkers van de Mickey's, onze vaste thuisbasis op Zandvoort, voor de gastvrijheid en het lekkere eten!


Sinterklaas (en kerst) actie voor HGP entreekaarten 
Bent u op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? De Historic Grand Prix Zandvoort 2018 vindt plaats op 31 augustus en 1 en 2 september. Met de cadeauverpakkingen van het evenement kan de voorpret nú al beginnen. Het Special Gift Package kon online worden besteld. Een perfect cadeau, of trakteer uzelf en profiteer nog van de prijzen van afgelopen jaar! Een Historic Grand Prix Zandvoort Special Gift Package is het ultieme cadeau voor iedere autoliefhebber. U kunt kiezen voor een cadeauverpakking met twee toegangskaarten voor één dag, plus het officiële programmaboek. Deze ‘racy’ verpakte Day Voucher kost 55 euro inclusief verzendkosten. Het allermooiste geschenk is de Weekend Voucher, met twee kaarten voor alle drie de dagen en een voucher voor het officiële programmaboek. Dit cadeau om nooit meer te vergeten kost 95 euro. Simpel te bestellen op de website.

Karten op vrijdag 19 januari
De aanmelding voor het jaarlijkse kartevent voor het goede doel is geopend! Op vrijdag 19 januari organiseert de HARC weer een gezellige kartrace met een avondvullend programma. Gedurende 90 minuten gaan max. 20 teams strijden om de titel HARC Kart Kampioen 2018. Wij nodigen u en uw vrienden/collega's/race collega's/werknemers en alle anderen uit om deel te nemen aan dit evenement, waarmee we de start van het nieuwe raceseizoen gaan inluiden. U bent welkom als deelnemer, toeschouwer en ook als sponsor met een prijsje. Met uw deelname steunt u tevens een goed doel. Rondom de kartrace van 90 minuten verzorgen wij voor u een avondvullend programma met een buffet en diverse verrassingen. Het tijdschema ziet er als volgt uit:
18:00 Ontvangst 
18:30 Saté buffet incl. 4 consumptiebonnen per persoon 
19:45 Uitleg en indeling karts 
20.00 Kwalificatie 20 minuten 
20:30 Race 1,5 uur met rijderswissels 
22:00 Afsluiting: prijsuitreiking en naborrelen.
Teams mogen bestaan uit 3 of 4 personen. Minimale leeftijd 14 jaar (jonger met licentie in overleg). De kosten zijn voor een team van 3 personen € 325,-- en voor een team van 4 personen € 375,--. Plaats van handeling is de vernieuwde indoor kartbaan van Bleekemolen Amsterdam op het adres Herwijk 10 (1046 BC Amsterdam). We zien graag uw aanmelding tegemoet en of u met 3 of 4 personen komt via secretariaat@harc.nl. Reageer snel, de plaatsen zijn beperkt.


KNAF zoekt TC-ers
De technische commissie (TC) is een enthousiaste groep autosportliefhebbers die er bij elk evenement voor zorgt dat alle rijders veilig aan de start verschijnen en er op toeziet dat de auto’s voldoen aan de reglementen. Als je iets hebt met de techniek is dat mooi meegenomen, maar belangrijker is dat je alles over jouw raceklasse wilt leren. In het begin ga je meelopen met een ervaren TC’er die je alle kneepjes laat zien en vooral hoe er mee om te gaan. Dus ben je enthousiast over jouw tak van autosport, neem contact op met de KNAF via a.keuper@knaf.nl. Het hoeft niet over historisch racen te gaan, geef even aan waar je interesse ligt: Karting, Autorensport (modern of historisch), Rally (modern of historisch), Rallycross, Autocross of Terreinsport.

Laatste Retro Racing Magazine editie 2017 online
Met de finale afsluiters van het nkhtgt.nl, NK GT's en Touring Cars '66-'81, HARC 82-90, Youngtimer Touring Car Challenge, Historic Monoposto Racing, Masters Historic Racing, Race Ready Historic Racing by Diogo Ferrao en nog veel meer..... Klik hier!

 

 

HARC op de RAI
De AutoRAI wordt weer tot leven gewekt en de HARC is erbij! Van 30 maart tot en met 2 april vindt de International Amsterdam Motor Show plaats, uiteraard in de RAI in onze hoofdstad. De HARC heeft de organisatie beloofd aanwezig te zijn met een stand. We zoeken natuurlijk mooie raceauto's om daar te showen! Interesse om jouw bolide neer te zetten? Neem dan contact op met het secretariaat.


Foto archief gevuld
Wegens drukte was er wat achterstand ontstaan, maar inmiddels is het foto archief op de HARC website aangevuld met foto's van de races op Assen, de HGP, de Finaleraces en de laatste Vrij Rijden Dag. Te vinden op de media pagina. Heb je mooie foto's van onze evenementen? Stuur ze naar het secretariaat en wij zetten ze op de website.

 

Jaarboek Historische Autosport 2017
Uw raceseizoen is pas compleet met het Retro Racing Magazine Jaarboek Historische Autosport 2017. Alle edities van Retro Racing Magazine van dit jaar gebundeld in een luxe hardcover boek op liggend A4-formaat. Beleef het afgelopen seizoen van de historische autosport nog eens rustig vanuit uw luie stoel, lees de achtergrondverhalen en interviews en geniet van de mooie foto's op groot formaat. Een prachtig cadeau voor uzelf, maar ook om weg te geven. Als bonus ontvangt u gratis de eerder dit jaar verschenen Lotus Special. Deze 90 pagina's tellende uitgave is niet online gepubliceerd. Bij bestellingen voor 1 december 2017 kost het boek € 75, daarna € 82,50. Genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Bestellen kan via info@retroracingmagazine.nl.

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Nog geen HARC lid?

  • 6x RTL GP Magazine met HARC Journaal

  • Gratis toegang (excl. parkeerkaart) tot onze eigen race-evenementen

  • Plus muntjes voor een broodje en een drankje

  • Korting op Vrij Rijden Dagen. De korting kan oplopen tot 80 euro per keer

  • Maak familieleden lid met maar liefst 50% korting!

  • 1 Gratis weekendkaart voor de Historic Grand Prix Zandvoort