1. HARC NK 82-90
  2. Hart, Pastorelli, Smits, Van Gils en Van Gammeren naar Masters op Imola

Hart, Pastorelli, Smits, Van Gils en Van Gammeren naar Masters op Imola

Op 20-22 april opent Masters Historic Racing zijn seizoen 2018 op het Motor Legend Festival op Imola in Italië. De Britse organisator heeft goedgevulde velden voor zijn vijf kampioenschappen. Op de inschrijvingslijsten zien we diverse Nederlanders: vader en zoon Hart, Nicky Pastorelli, Michiel Smits, Niek van Gils en Theo van Gammeren geven acte de présence op het festival waarop ook het NK HTGT zijn seizoen inluidt.

Vorig jaar deelde het NK HTGT ook het affiche met Masters Historic Racing. Toen gebeurde dat op Barcelona (zie foto), tijdens het festival Espiritú de Montjuïc, dat nu een overeenkomst is aangegaan met concurrent Peter Auto. Masters koos voor dit voorjaar voor het Motor Legend Festival van Imola.

Het paradepaardje van het Masters-programma is zoals gebruikelijk het FIA Masters Historic Formula One Championship. Daarin geen landgenoten, maar met 30 auto’s is het startveld weldadig groot te noemen. De kampioen van 2016, Nick Padmore, is terug met zijn Williams FW07C en is de grote favoriet nu Michael Lyons de voorkeur geeft aan een seizoen Groep C in de Gebhardt C91. Leuke verrassingen onder de inschrijvers zijn Michael Gans in een Cooper T79 en Bruno Ferrari in een Merzario A3. Manfredo Rossi’s Tecno PA123 en Thomas Steinke’s Alfa Romeo 179 brengen bovendien 12-cilinder-variatie.

In het FIA Masters Historic Sports Car Championship tekent Michiel Smits voor een vol seizoen in zijn Lola-Chevrolet T70 Mk1 Spyder. Hij krijgt op Imola gezelschap van David Hart in diens T70 Mk3B. Rossi’s Abarth-Osella en de T70 Mk3B van Leo Voyazides/Simon Hadfield strijden ongetwijfeld om de hoofdprijs.

David Hart komt samen met zoon Olivier ook aan de bak in de Masters Gentlemen Drivers, in hun groene Shelby Cobra Daytona Coupé. Ze nemen ’t op tegen Nicky Pastorelli, die met de Ferrari 250 GTO 64 van Roelofs Engineering al evenzeer voor de overwinning gaat. Niek van Gils gaat intussen met zijn Elan niet alleen NK HTGT rijden (dat met de GT’s in een deel van de race meerijdt), maar pakt deze wedstrijd ook mee. Datzelfde geldt voor Theo van Gammeren en zijn Porsche 911. Als je er toch bent…

De Mustang van DHG Racing verschijnt in de Masters Pre-66 Touring Cars aan de start en is daarin meteen een favoriet voor de overwinning. De Masters Endurance Legends voor Le Mans-auto’s van 1990 tot 2012 verwelkomt intussen diverse kleurrijke auto’s die we tijdens de ‘pilot-race’ vorig jaar op Spa nog niet zagen, van een HPD-Honda tot een Lucchini LMP2, van een Lola-MG EX257 tot Panoz GTR-1.

Het festival viert verder de 30e verjaardag van de overwinning van Ayrton Senna op Imola, viert de prestaties van Jim Clark, Alfa Romeo en Tecno, alsmede de sponsoring van Martini, en houdt tijd vrij voor Ferrari F1 Corse Clienti. Riccardo Patrese, Nanni Galli en Arturo Merzario zijn eregasten.

 

Deel dit artikel

Sponsoring

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart International Amsterdam Motorshow RAI, 3 t/m 7 april

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • Korting contributie als u nieuw HARC-lid aanbrengt vóór 12 maart 2019

  • 10% korting op HARC kleding