1. HARC
 2. Nieuws
 3. Veel race actie tijdens 42e HZT

Veel race actie tijdens 42e HZT

Het NK GTTC voor toer- en sportwagens gebouwd tussen 1966 en 1981 trapt het seizoen 2018 af tijdens de Historic Zandvoort Trophy. State of Art is ook in 2018 weer de titelsponsor van het kampioenschap. De strijd om de winst zal zoals gebruikelijk gaan tussen Porsche, Ford en BMW. Op de deelnemerslijst zien we vele bekende namen en auto’s, maar ook enkele nieuwtjes. Uit Duitsland komen Peter Stöhrmann Sr. & Jr. met een Ford Escort RS 1600. Het BMW-kamp wordt versterkt door Stefan Jacobs met een 2002 Ti, terwijl Cees Lubbers zich een 635 in Groep 2 uitmonstering heeft aangeschaft – we zijn benieuwd!

Het Interstate NK82-90 heeft zijn seizoenstart onlangs gehad op Zolder. BMW is hier het dominante merk, we tellen een tiental E30’s op de lijst. Het aantal Mazda’s is gegroeid naar 4 en er zijn nu twee Toyota Starlets, Jan-Wim Stals krijgt concurrentie van Marian Bijster. Ruben de Bruin brengt een Vauxhall Astra MK 2 aan de start, Herman Vendeloo is er weer bij met zijn VW Corrado G60 en het duo Ton Vos/Bart van Kessel deelt een Porsche 944. Het kan dus alle kanten op. We verwachten regerend kampioen Pieter Bikker zeker vooraan, maar onze tip voor de winst is Ton Vink in een BMW M3.  

Het Catawiki NK HTGT voor auto’s gebouwd Tussen 1947 en 1966 beleefde zijn seizoensopening drie weken geleden op Imola. Michiel Campagne viel daar uit, maar is aanstaande zondag zeker favoriet voor de winst in zijn Corvette Grand Sport. Echter, als Georg Nolte een goede dag heeft kan hij verrassend uit de hoek komen in zijn Ford GT40. De racewinnaars van Imola, Norbert Gross in zijn Ford Falcon (feitelijk een GT40 vermomd als schoenendoos) en Rhea Sautter/Andy Newall in Rhea’s Jaguar E-type zullen zeker vooraan zitten, evenals Bob Stevens in zijn Lotus Elan. Er staan maar liefst 8 Ford Falcons op de startlijst en één daarvan is voor Catawiki NK HTGT debutant Mike Gardiner. Mike won de Masters TC race op Imola en kent de weg op Zandvoort, dus houdt hem in de gaten! Er starten maar liefst 4 Lotus Cortina’s (Alex Korle, René Wallner, Frank Romo en het duo Gerrit Jan van Leenen/Bert Du Toy van Hees), maar let op Thomas Ardelt, hij wil ze allemaal pakken in zijn Volvo Amazon en gaat daarvoor tot het gaatje! In de kleine GT-klasse verwelkomen we twee oudgedienden, Michel Lombard (Alpine A110) en Fred Corporaal (Lotus Elite). We zijn benieuwd hoe ze het gaan doen tegen de razendsnelle kleine Ginetta’s van Brian Lambert en Nigel/Chas Winchester. Tenslotte kent het Catawiki NK HTGT dit jaar drie zeer speciale deelnemers die alle races rijden en daarvoor elke keer uit Portugal komen. Het zijn Piero del Maso, Nuno Nunes en José Carvalho die een prachtige Porsche 911 en Jaguar Mk. 2 aan de start brengen.

De Golden Riders zorgen voor het herleven van oude motorrace-tijden. Van Veen, Kreidler, Casal, MZ, Mondial, Yamaha, Aermacchi en Honda zijn de namen van de machines, maar niet alleen de motoren zijn historisch want onder de rijders bevinden zich mannen als Jan de Vries, Jos Schurgers en Aalt Toersen.

We zien u graag op Zandvoort aanstaande zaterdag en/of zondag!

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Nog geen HARC lid?

 • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

 • Ontvangst in HARC-hospitality

 • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

 • Toegangskaart International Amsterdam Motorshow RAI, 3 t/m 7 april

 • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

 • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

 • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

 • Korting contributie als u nieuw HARC-lid aanbrengt vóór 12 maart 2019

 • 10% korting op HARC kleding