1. HARC NK 82-90
  2. Wisselend succes voor Nederlanders op Silverstone en Nürburgring

Wisselend succes voor Nederlanders op Silverstone en Nürburgring

De Historic Grand Prix komt eraan, en dat is óók de zesde ronde in de kampioenschappen van Masters Historic Racing. Op Zandvoort staan er daar vier van op het programma: het FIA Masters Historic Formula One Championship is de klapper, ondersteund door het FIA Masters Historic Sports Car Championship, de Masters Gentlemen Drivers en de Masters Pre-66 Touring Cars. De vorige ronden waren op Silverstone (de Silverstone Classic) en de Nürburgring (de Oldtimer Grand Prix). Hoe deden onze landgenoten het daar?

De grootste kanshebbers op succes op de Silverstone Classic waren David & Olivier Hart en Michiel Smits, maar die scoorden uiteindelijk niet. David Hart kreeg in de Sports Car-race pech, terwijl Smits in de eerste ronde spinde en daarmee zijn kansen op een klassezege vergooide. In de Gentlemen Drivers-wedstrijd vertrokken de Harts van pole, maar ze kwamen niet verder dan de zesde plaats. Wel in de prijzen viel Sander van Gils. Met zijn Elan haalde hij een derde plaats in de CLP-klasse. Christiaen van Lanschot, die een Austin Healey 3000 deelde met Nigel Greensall, werd vierde in de C2-klasse. In de Pre-63 GT-race van Historic Motor Racing News haalde de bankier wel een bokaal op: daarin won hij met Jeremy Welch de C-klasse in dezelfde Healey ‘DD300’ die Van Lanschot doorgaans met Karsten Le Blanc deed.

Smits pakte op de Nürburgring wel een tweede prijs, maar was daar toch niet tevreden over. In Duitsland vaardigde de familie Van Gils vader Niek af, maar helaas moest diens TVR Griffith al vroeg afhaken. Bart Uiterwaal gaf intussen acte de presence in de AvD Tourenwagen & GT Trophäe terwijl Gerbert en Arjan Luttikhuis hun Mercedes 190 Evo1 DTM’s de sporen gaven in de Tourenwagen Classics die we ook op Zandvoort mogen verwelkomen. Scuderia Luttikhuis is er dan ook bij! Op beide evenementen kwamen ook de Formule Juniors in actie – en Floris-Jan Hekker was er beide keren bij met zijn trouwe Rayberg. Ook op Zandvoort is er een ronde van de FIA Lurani Trophy, dus zoek Floris-Jan zeker op in de paddock!

Deel dit artikel

Sponsoring

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding