1. HARC NK 82-90
  2. Robert Hamilton en Michiel Smits succesvolste Nederlanders tijdens laatste Europese raceweekenden

Robert Hamilton en Michiel Smits succesvolste Nederlanders tijdens laatste Europese raceweekenden

Op respectievelijk Dijon en Imola sloten Masters Historic Racing en Peter Auto hun Europese seizoenen af. Er waren weinig landgenoten actief tijdens de Dijon Motors Cup en de Imola Classic, maar vooral Robert Hamilton en Michiel Smits vielen op Dijon positief op.

Op de vijf grids van Masters verscheen geen enkele Nederlander aan de start, maar in het ‘bijprogramma’ van de Dijon Motors Cup zagen we er gelukkig genoeg. Michiel Smits had een vaste deelnemer moeten zijn aan het FIA Masters Historic Sports Car Championship, maar de motorproblemen die zijn Lola T70 Mk1 op Zandvoort al parten speelden, hielden hem nog steeds aan de kant. Des te beter dat hij op Dijon toch nog aan de bak kon in zijn pas aangeschafte Formule 2-auto. In de Ralt RT1 die ooit van Clay Regazzoni was, reed Smits naar twee verdienstelijke zevende plaatsen.

De rest van de Nederlanders zagen we in de MG Triumph Competition, die nu samen rijdt met het Duits British HTGT-kampioenschap. Robert Hamilton was daarin de snelste Nederlander met zijn Marcos 1800 GT, al had hij zijn derde plaats van zaterdag graag in de herhaling gedaan. Een losse versnellingspook stak daar op zondag echter een stokje voor. Kees Rozema en Melle van der Wal pakten op zaterdag in hun MG’s de vijfde en zesde plaats, Jacco Valentijn viel net buiten de toptien. Met een zesde plaats was Melle van der Wal op zondag de beste Nederlander. Hij bleef Rozema en Valentijn net voor. Albert van der Wal maakte er vier Nederlanders in de toptien van door als tiende te finishen in zijn MGB.

Op Imola waren alleen Jan Gijzen, Michiel van Duijvendijk en Pascal Pandelaar actief. Alle drie namen ze deel aan de Sixties Endurance-wedstrijd. Van Duijvendijk/Pandelaar (Porsche 911) grepen in de GT2-klasse net naast het klassepodium, Gijzen (Lister Knobbly) haalde samen met zijn Belgische co-equipier Anthony Schrauwen een prima 14e plaats algemeen. Gijzen reed ook beide wedstrijden in de Greatest’s Trophy, maar kon de successen van eerder dit seizoen niet herhalen. Zijn Ferrari 275 GTB/4 finishte op zaterdag als achtste, maar haalde op zondag het einde niet.

Deel dit artikel

Sponsoring

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart International Amsterdam Motorshow RAI, 3 t/m 7 april

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • Korting contributie als u nieuw HARC-lid aanbrengt vóór 12 maart 2019

  • 10% korting op HARC kleding