1. HARC NK 82-90
  2. Grote Nederlandse delegatie op Jim Clark Revival

Grote Nederlandse delegatie op Jim Clark Revival

Michiel Smits, Floris-Jan Hekker, de coureurs in het British HTGT en last but not least het YTCC zorgden afgelopen weekend voor een grote Nederlandse delegatie op de Bosch Hockenheim Historic, ook wel bekend als de Jim Clark Revival.

De FIA Lurani Trophy en het historisch F2-kampioenschap onder auspiciën van de HSCC waren op Hockenheim de twee belangrijkste monopostoklassen op het programma. Floris-Jan Hekker deed in zijn trouwe zilveren Rayberg van zich spreken door twee keer de B2-klasse van de Lurani Trophy voor Formule Juniors op zijn naam te schrijven. In een royaal veld van 26 F2-auto’s reed Michiel Smits in de Ralt RT1 die ooit van Clay Regazzoni was, naar een 11e en een negende plaats.

Bij de auto's met spatborden stal zonder twijfel het YTCC van Randall Lawson en Ig de Bakker de show. Het Nederlandse duo kreeg maar liefst 96 inschrijvingen te verwerken, waardoor ze het veld in tweeën konden splitsen voor een totaal aan zes races! In de races voor sports-prototypes en zwaarvermogende sport- en toerwagens won Michael Gibbins eerst twee keer in zijn MCR S2, de laatste race ging naar Tom Stoten in een Gunn TS11. De toeschouwers keken hun ogen uit als het ging om variatie: van Shelby Cobra tot BMW M1 Procar, van Plymouth Barracuda tot Audi Quattro…

Vlotte Porsches zetten de toon in de drie YTCC-races voor de lichtere auto’s. Tijn Jilesen won de eerste en derde race in zijn 944, Marcel van Rijswick zegevierde in de tweede race. De variatie reikte deze keer van Lotus Esprit tot Innocenti Mini, Opel Manta en Golfjes met Oettinger-tuning.

Net zo veel landgenoten gaven acte de presence in de inmiddels vertrouwde samenwerking tussen de MG Triumph Competition en het Duitse British HTGT. Philippe Vermast was in beide races onnavolgbaar in zijn TVR Vixen, maar Melle en Albert van der Wal completeerden op zaterdag het podium met hun MGB’s.

Deel dit artikel

Sponsoring

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart International Amsterdam Motorshow RAI, 3 t/m 7 april

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • Korting contributie als u nieuw HARC-lid aanbrengt vóór 12 maart 2019

  • 10% korting op HARC kleding