1. HARC
  2. Nieuws
  3. Vrij Rijden / VVDH op 1 november 

Vrij Rijden / VVDH op 1 november 

Het was een geslaagde dag, voor de Vrij Rijders en voor de Vrienden van de HARC. 

Ondanks het compacte programma en de vochtige baan kon iedereen volop kilometers maken. De door de HARC beschikbaar gestelde broodjes werden door de Vrij Rijders erg gewaardeerd en droegen mede bij aan de positieve stemming!

Rond luchtijd arriveerden de Vrienden van de HARC en hun relaties. De genodigden kregen uitleg van Tessa Kleinherenbrink over de voorgenomen aanpassingen van het circuit en de daarmee gepaard gaande verbouwingen. Daarna volgde een presentatie over de kansen en mogelijkheden die het Vrienden van de HARC concept biedt. Tenslotte werd het serieus, de Dutch Race Driver Academy lichtte de theorie van het circuit rijden toe. Daarna mochten onze sponsors en relaties dit, onder hun deskundige begeleiding, zelf in de praktijk ervaren hoe historisch racen eraan toe gaat. Van slalom en driften in één van de Molenaar BMW’s, via snelle ronden naast een echte coureur tot zelf rijden op het circuit in de monoposto’s van Bleekemolen, iedereen had een grote glimlach in op zijn gezicht. De dag werd afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet in de enige echte Mickey’s.

Rudolf Dieben was er weer bij met zijn camera, zijn foto’s staan in dit album.

 

 

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding