1. HARC
  2. Nieuws
  3. Nieuwe statuten en huishoudelijk reglement

Nieuwe statuten en huishoudelijk reglement

Op 19 november j.l. hield de HARC een Bijzondere Algemene Leden Vergadering in Houten, waar gesproken werd over een statutenwijziging en een nieuw Huishoudelijk Reglement. Deze waren nogal gedateerd (1982) en daarom “enigszins” achterhaald. Want hoewel we ons bezighouden met

historische autosport, wij zijn een vereniging met een moderne inslag. Met hulp van de aanwezige leden, waarvoor dank, is uw vereniging met deze vernieuwde basis weer up-to-date. De stukken kunnen naar de notaris en binnenkort kunt u het resultaat teruglezen op de HARC website. Tevens

is er het financieel verslag gepresenteerd over het 1ste half jaar -dat zag er goed uit- is de taakverdeling van het bestuur besproken en het nieuwe rooster van aftreden getoond. Tot slot is er informatie gegeven over de aanpassingen aan het circuit en is de nog niet definitieve kalender aan de orde geweest. Op 11 december 2019 denkt CZ daar een klap op te kunnen geven.

Tijdens de ledenvergadering is het programma voor het aankomende seizoen gepresenteerd. We beginnen het seizoen al vroeg want op 8 maart kun je racen op het geheel vernieuwde Circuit Zandvoort in de eerste HARC Historic 250 van 2020. Een unieke kans om als één van de eersten op

het Zandvoort GP circuit te rijden! Deelnemen kan met iedere toerwagen, GT of GTP van voor 1991, je rijdt onder het reglement van je klasse waarin je normaal uitkomt. Je kunt ook als koppel inschrijven. Voortmaken dus met die winterbeurt en zorgen dat je auto op tijd klaar is!

Uiteraard kun je bij de HARC in 2020 weer Vrij Rijden en organiseren we een aantal mooie evenementen. De volledige kalender verschijnt binnenkort op de website.

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding