1. HARC
  2. Nieuws
  3. Sportiviteit en gezelligheid op kartavond voor het goede doel

Sportiviteit en gezelligheid op kartavond voor het goede doel

Zoals gewoonlijk verliep de ‘nieuwjaarsreceptie’ van de HARC op hoog tempo. Niet alleen met een hapje en een drankje, maar ook met onze traditionele kartavond voor het goede doel. 13 teams traden op 10 januari aan voor een langeafstandswedstrijd van maar liefst anderhalf uur. De winnaar was vooraf al bekend: de Chordoma Foundation, de stichting die onderzoek naar een zeldzame vorm van botkanker financiert.

De locatie was zoals vanouds Bleekemolens Race Planet in het Amsterdamse havengebied. Daar werden de deelnemers verwelkomd met een smakelijk satébuffet, dat ruim voldoende energie gaf voor de wedstrijd die om 20.30 uur van start zou gaan.

In de kwalificatie had team Bite de pole gepakt, met een royale voorsprong van acht tienden op team Degree-N. Het huisteam van de HARC, dat buiten mededinging deelnam, zette de derde tijd, vóór team Amero, team De Grasmaaiers, team Allround Housing, team Hammink Performance en team NKGTTC Kampioen.

In de race waren de rollen echter al gauw omgedraaid. Team Degree-N greep na vijf minuten de leiding en zou die de rest van de wedstrijd niet meer afstaan. Met een volle ronde voorsprong werd de kart met startnummer 8 afgevlagd, met op een sterke tweede plaats team Molenaar, dat vanaf een tiende plaats op de grid vlot naar voren was gereden. Na een kwartier lagen de Molenaartjes vijfde, na een halfuur waren ze al de naaste achtervolgers van de kart aan kop.

Een andere snelle klimmer was de kart van team NK GTTC Kampioen, inderdaad vernoemd naar NK GTTC-kampioen van 2019, Timo Span. Na een uur rijden was het team opgeklommen naar de vierde plaats – die de laatste podiumplaats zou betekenen, omdat team HARC op de derde plaats niet voor de prijzen ging.

De spanning aan het slot draaide dan ook helemaal om de strijd tussen Roman Caresani in de kart van team NK GTTC Kampioen en Donovan Wolfrat in de kart van ‘zijn’ team Allround Housing. Met het mes tussen de tanden snoepte Wolfrat de seconden van zijn achterstand af. Even kreeg Caresani lucht toen zijn rivaal werd gedwarsboomd door een achterblijver, maar in de állerlaatste ronde moest hij zich toch gewonnen geven…

De wedstrijd verliep uitermate beheerst en kende slechts twee rode vlaggen kort na elkaar, na ruim een uur van de race, beide keren doordat karts dwars kwamen te staan en de baan blokkeerden.

Het goede doel was aan het slot de grote winnaar, want dankzij de inschrijfgelden en diverse gulle sponsors kon de Chordoma Foundation met een fraai bedrag naar huis. De stichting financiert onderzoek naar de behandeling van chordomen, een zeldzame vorm van botkanker.

Klik hier voor alle foto's van de kartavond! (foto's: Mattijs Diepraam)

 

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding