1. HARC
  2. Nieuws
  3. Geen verliezers bij HARC 250

Geen verliezers bij HARC 250

43 starters, 40 auto’s aan de finish, slechts één Code 60 in twee uur racen. De opening van het HARC-seizoen 2020 op het vernieuwde circuit van Zandvoort liet niets te wensen over. Dat Ad van der Kroft en Marc Devis als eersten over de streep kwamen in de Morgan van Van der Kroft, was bijna bijzaak. Aan de lachende gezichten te zien was iedere deelnemer een winnaar.

Na de Final 4 van zaterdag was het op zondag 8 maart de beurt aan de HARC om het nieuwe circuit ook historisch te dopen. Dat gebeurde op een dag die voor de diverse Vrij Rijden-sessies regenachtig begon, maar de zon begon door te breken toen het hoofdprogramma naderde.

Rondom het circuit zelf en in de paddock was het nog één grote bouwput, maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker nog, alle 43 equipes stonden te popelen om voor het eerst echt te racen op het circuit dat zo bekend is, maar op de vernieuwde plekken toch zo anders bleek. Ervaren coureurs wisten na twee uur nóg niet wat de beste lijn door de Hugenholtzbocht is, terwijl ook de slinger het rechte stuk op die de Luyendijkbocht nu geeft een extra kick gaf ter afsluiting van elke ronde.

De BMW E30 325i van Vink Motorsport vertrok van pole, met daarnaast de zwarte 325i van BMW Youngtimers. Derde had de 635 CSi van Team Furori moeten starten, maar die stond in de pits te wachten totdat het hele veld voorbij was. De equipe van Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek liet zich daardoor overigens niet weerhouden: aan de slot eindigde de 6-serie alsnog tweede algemeen.

Niet te stuiten bleek echter de Morgan van Ad van der Kroft en zijn Vlaamse co-equipier Marc Devis, die met 58 seconden voorsprong op de dikke BMW over de streep kwam. Het team van BMW Youngtimers werd derde algemeen en won daarnaast de 82-90-klasse, met een ronde voorsprong op de BMW van GS Racing. Vijfde en winnaars van de HTGT-klasse werden Max Boodie en Allard Kalff in de Mustang van Boodie, gevolgd door de Triumph van Hot Orange. De Vink BMW stormde na pech toch nog terug naar de zevende plaats en derde in de 82-90-klasse. De BMW’s van Neleman en Zonneveld en de eerste Mazda van SP Support completeerden de top-tien.

De foto's van de dag

- Foto's van Mattijs Diepraam

- Foto's van Henri van Gelder

- Foto's van Rick Smulders

Zodra er meer foto’s beschikbaar zijn, zullen we deze aan dit bericht toevoegen.

De uitslagen

- Alle uitslagen van de HARC 250

Ook leuk om te lezen

- Autosport.nl: Groeten uit Zandvoort van de HARC 250 Spring Edition 2020

 

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding