1. HARC
  2. Nieuws
  3. Historisch Sim racen

Historisch Sim racen

Jong geleerd… Daan (14) was helemaal klaar voor een nieuw seizoen karten in het Nederlands kampioenschap huurkarts. Helaas zijn ook deze wedstrijden uitgesteld. Om toch in vorm te blijven besteedt Daan veel tijd aan e-sport. Met zijn karthandschoenen aan en liefst online met zijn racevrienden, maakt hij alle circuits onveilig. Tot onze verbazing reed hij laatst in een prachtige Porsche 3.0 RSR over Zandvoort. En wij maar denken dat de nieuwe generatie racers alleen geïnteresseerd zou zijn en de nieuwste high-tech auto’s. Maar Daan niet. Zo’n historische auto is volgens hem veel leuker; het zijn echte racers die snel oversturen en waar je de auto echt moet opvangen aldus Daan. Geen ABS en geen traction control maken het rijden veel uitdagender. En dan het liefst op mooie klassieke banen als Spa en Zandvoort. Niet alleen het rijden is volgens Daan uitdagender, maar ook het geluid van deze historische auto’s is veel mooier. En de mogelijkheden voor de set-up zijn veel minder uitgebreid, waardoor je sneller competitief kunt zijn. Het inhalen is met deze historische auto’s is veel lastiger dan met de huidige auto’s, maar als het dan lukt is dat natuurlijk des te leuker. En voor het karten is het oefenen met historische auto’s ook beter omdat een kart volgens Daan bijna net zo ‘natuurlijk’ reageert als de Porsche Carrera 3.0 RSR. Vanavond gaan wij rijden met mijn favoriete historische racer: de Porsche 935 ‘Moby Dick’ in de prachtige Martini livery. En wie weet doen wij ook nog wel een paar rondjes met een 917. Daan is enthousiast over het idee van een e-sport competitie met historische auto’s. Hij doet graag mee zolang de kartraces zijn uitgesteld. Want buiten rijden in een echte kart op een echt circuit heeft nog altijd zijn voorkeur.

Maar weten over sim racen? Check dit artikel op de site van de KNAF.

 

 

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding