1. HARC
  2. Nieuws
  3. Geslaagde 9de editie HGP

Geslaagde 9de editie HGP

Een bijzondere editie met veel positieve kanten. In eerste instantie was het de vraag of het nog wel allemaal door kon gaan, veranderende regels in Nederland en vooral daarbuiten zorgden voor onzekerheid. Uiteindelijk kregen wij groen licht en kwam de organisatie in een stroomversnelling. Eindelijk we mochten weer. Doordat iedereen het zo voelde werd er in betrekkelijk korte tijd een mooi evenement uit de grond gestampt, zowel door de medewerkers van CM.com Circuit Zandvoort als door de vrijwilligers van de HARC en niet te vergeten QControl, inmiddels een bevlogen partner die zorgt voor een “razendsnelle” administratie van rijders- en voertuiggegevens.

In eerste instantie werd de 9de HGP aangekondigd als vooral een rijders-evenement, echter gelukkig werden er ook enkele duizenden toeschouwers toegelaten die toch zorgden voor een gezellige, maar gereguleerde drukte. Je moet er niet aan denken dat zo’n mooi evenement in een “voetbalambiance” plaatsvindt in een leeg stadion.

Dit jaar geen HARC House, maar wel twee grote tenten op de paddock -met de medewerking van Bas Koeten Racing en Dutch Driver Academy- waar wij honderden HARC leden hebben ontvangen met kopje een koffie, aangeboden door Smit Dorlas, een drankje en het inmiddels bekende presentje. De HARC paddock was sfeervol met de racegroepen NK GTTC en het NK HARC 82-90, aangevuld met rijders van MG Competitions en Porsches. Bij elkaar meer dan 100 auto’s die zowel tijdens de races als op de paddock niet over belangstelling hadden te klagen.

Graag wil ik namens het HARC bestuur iedereen bedanken, die van de 9de editie onder lastige omstandigheden toch een prachtig evenement wisten te maken, de vrijwilligers, de rijders, QControl, de TC-ers, de marchal’s, de wedstrijdleiding- en secretariaat, de sportcommissarissen, de medewerkers van CM.com Circuit Zandvoort, onze beschermheer Gijs van Lennep en onze enthousiaste leden en Vrienden van de HARC.

Voorzitter HARC

Jan-Wim Stals

Alle uitslagen van de HGP: https://raceresults.nu/Results/organisator/2020?evenement=Circuit+Zandvoort&race=Historic+Grand+Prix+2020

Het foto-album: https://harc.nl/album/58

Meer lezen en/of zien?

https://harc.nl/278/nk-harc-82-90-tijdens-de-hgp-een-sfeerimpressie

https://harc.nl/277/hgp-2020-de-nederlandse-races-van-de-zondag

https://harc.nl/276/genieten-op-de-hgp

http://autosport.nl/retro/klasse/nieuws/34035/de-zondag-van-de-historic-grand-prix-2020

http://autosport.nl/retro/klasse/nieuws/34020/de-zaterdag-van-de-historic-grand-prix-2020

http://autosport.nl/retro/klasse/nieuws/34012/de-vrijdag-van-de-historic-grand-prix-2020

http://autosport.nl/retro/klasse/nieuws/34055/in-gesprek-met-ruben-de-bruijn-over-zijn-opelvauxhall

http://autosport.nl/retro/klasse/nieuws/34015/racen-met-een-bmw-02-touring

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding