1. HARC NK 82-90
  2. ZRC door de ogen van een deelnemer

ZRC door de ogen van een deelnemer

Een klein verslag van de HARC 82-90 Zandvoort Race Classics

Het evenement, een uitvloeisel/ vervanging voor de Historische Grand Prix, moest het helaas zonder publiek doen. COVID 19 heeft ervoor gezorgd dat de Engelse coureurs met hun o.a hun historische formule 1 auto’s niet naar dit evenement konden komen en helaas ook dus ook geen publiek. Het publiek is hierdoor helaas ook de grote verliezer, want deze Zandvoort classic had een geweldig arsenaal aan historisch race auto’s in huis gehaald.

Van de Kampf der Zwerge met de kleine, maar zeer mooie gebouwde fiatjes 500 met 62 pk, Renaults 5 en NSU’s TT, tot de fantastisch klinkende BMW’s M1 en M3 modellen in de GT classics met 300+ pk’s. De strijd is er niet minder om, zo ook in onze eigen klasse: de HARC 82-90.

De ontvangst is hartelijk en de gastvrouwen bieden direct een drankje aan namens de HARC. Een gezellige donderdagavond zorgt voor de boost op de vrijdag. De hofleverancier van de HARC, de familie Molenaar, heeft de BMW e30’s weer goed geprepareerd en prachtig in slagorde opgesteld. BMW is goed vertegenwoordigd in het steeds groter wordende veld. De Mazda MX5 en Porsche 924/ 944 weten de weg ondertussen ook naar deze cup te vinden. Maar ook Opel, Volvo, Toyota en Alfa zijn van de partij. Deze diversiteit zorgt voor leuke strijd door het hele veld. En opvallend: schade wordt er niet of nauwelijks gereden ondanks de zinderende wedstrijden. Respect voor elkaars materiaal heet dat. Wij, de coureurs en HARC, vinden het belangrijk dat elke race-auto bezitter dit weet en zij zodoende wellicht ook eens een deelname overwegen. Enkele eisen zijn er uiteraard wel, zoals de leeftijd (tussen de 1982 en 1990).

In de avond wordt er en-passant ook gezamenlijk naar de Formule 1 gekeken onder het genot van wederom de drankjes, verzorgd door de dames Monique Kim en Mark😀

Zaterdag race-dag. Het grote veld, 37 auto’s, wordt d.m.v. een rollende start losgelaten. Wat een sensationele toestand is dat toch altijd en zoals vrijwel elke race, komt iedereen de eerste bochten schadevrij door. De strijd brandt los en na het vallen van de finish vlag zien en spreken  de rijders elkaar, waarbij de diverse hoogte punten nog even voorbij komen, prachtig dat enthousiasme.

De zaterdagavond worden we door Donovan en Piet Molenaar uitgenodigd voor een BBQ. Super gezellig en als klap op de vuurpijl komt Chris Seegers samen met een cameraploeg een interview afnemen met Donovan. Het wordt een promotiefilm voor de Historische GP van 2022.

Echter de hoofdrol wordt opgeëist door Sem Groen, welke met zijn negen jaar een “diep” gesprek met Seegers aanging en ook even meldde dat hij (Sem) al auto kon rijden. Seegers barst uit in lachen en vroeg om bewijs. Sem roept naar papa Michel of hij even mocht auto rijden en de mensen die de Familie kennen, weten dat niets te gek is voor vader Michel. Onmiddellijk kwam het antwoord: “is goed”. De kleine man gaat achter het stuur staan / hangen , start de race BMW E30 en vertrekt, een breed lachende Seegers achterlatend.

Overigens ging Michel samen met zijn twee vrienden na het eten nog even een motor wisselen van een e30 zescilinder, zodat een klant, welke de motor wellicht ietwat onzacht behandeld had, op zondag weer kon rijden. 00:30 uur hoorde ik de motor starten. Ook dat is de HARC, elkaar helpen. Ook de zondag was weer een geweldige dag zonder grote problemen, de zon hielp daar ook zeker bij mee, dit in tegenstelling tot het weer in Limburg en de Eifel.

Iedereen bedankt voor wederom een geweldig georganiseerd race weekend. Nog even te vermelden dat er de volgende keer een glutenvrij gebakje voor Kim bij zal zijn, waarvan akte.

Fijne mede coureurs, dank voor dit topweekend.

Groet

Jan

Klik HIER voor de uitslag en HIER voor de stand.

(foto's: Chris Shotanus en Rudolf Dieben)

 

Deel dit artikel

Sponsoring

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • Korting contributie als u nieuw HARC-lid aanbrengt vóór 12 maart 2019

  • 10% korting op HARC kleding