NK HARC 82-90

Klik hier voor het reglement 2018

De klasse 82-90 staat open voor toerwagens, GT’s en Cupracers en wordt verreden als Nederlands kampioenschap. Het gaat hier om auto’s uit Groep A, N en B met homologatie uit die periode, indien beschikbaar.

Er wordt gestreefd naar tijdconforme auto’s die binnen een periode van twee jaar zijn voorzien van een Historisch Technisch Paspoort (HTP).

Wedstrijdkalender 2018:

7-8 april Blancpain Zolder

12-13 mei Historische Zandvoort Trophy

9-10 juni Historische Assen Trophy

(ADAC Hansa Pokal Rennen)

22-24 juni Spa Summer Classic

6-7 oktober Finale Races Zandvoort

Package Deal:

Voor deze 5 races is een Package Deal beschikbaar van € 2100.-, inclusief een set van 4 banden van hoofdsponsor Interstate. Met een HTP in aanvraag kost een Package Deal € 1975.-.

Individuele races:

Zandvoort en Assen € 400.-, Spa € 675.- en Zolder € 625.-

Het HARC NK 82-90 is hét startpunt voor historisch racen. De Historische Automobiel Ren Club is de grootste organisator van historisch racen in Nederland, met een jarenlange ervaring en organiseert o.a. de bijzonder succesvolle Historic Grand Prix Zandvoort (dit jaar de 7de editie), met coureurs uit heel Europa.

Auto’s die je tegen kunt komen in het Nederlands Kampioenschap 82-90 zijn o.a. BMW 325i, Volvo 360, Mazda MX-5, Ford Sierra, Alfa Romeo 75, Toyota Starlet, VW Golf, Renault Clio, Peugeot 205, Ford Escort en vele andere merken.

Veel belang wordt gehecht aan de veiligheid en daarom moeten alle auto’s zijn uitgerust met een gekeurde rolkooi, brandblusser, 5-punts gordel en een racestoel. De rijder is verplicht een raceoverall te dragen, handschoenen, brandwerend ondergoed, schoenen en een helm, alle goedgekeurd door de FIA.

Trainen kun je ook bij de HARC op de “vrijrijden” dagen tegen een gereduceerd tarief. Populaire dagen met veel rijders die in goede sfeer trainen, met respect voor elkaar.

Vrijrijden data: 20 april, 12 mei, 18 juli, 21 september en 2 november in Zandvoort.

Geïnteresseerd? Kom een keer kijken op het circuit en meld je aan, wij zorgen dat je wordt ontvangen en informeren je overal over, ook over het behalen van je racelicentie.

Mail naar nk82-90@harc.nl of bel: 06 – 53 54 75 15

Vrienden van de HARC

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart International Amsterdam Motorshow RAI, 3 t/m 7 april

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • Korting contributie als u nieuw HARC-lid aanbrengt vóór 12 maart 2019

  • 10% korting op HARC kleding