Dikke pret op de Red Bull Ring

223

We zijn best verwend met het Grand Prix circuit van Zandvoort als thuisbaan, maar de Red Bull Ring is toch wel even wat anders! Maar liefst 36 rijders maakten de (best wel lange) trip naar Spielberg voor de drie NK HARC 82-90 races tijdens de Red Bull Ring Classics. Leonard Batenburg was ongenaakbaar in zijn BMW M3 en daarachter was Pieter Bikker in zijn BMW 325i ook een klasse apart. De overige rijders maakten er een stel spannende races van waar het publiek, vooral op de bomvolle tribune bij de eerste bocht, volop van genoot. 

Het jonge talent Leon van Verseveld zette de derde kwalificatietijd op de klok, aan het stuur van een BMW in plaats van de Mazda's waar we hem al vaker mee in actie zagen komen. Maar in de eerste race waren het Rob de Laat in de Opel Asona en Maarten Boon in de BMW die de derde plek betwistten, todat de Opel ermee ophield. De Van der Lof BMW kwam daarna nog in de buurt, maar het was Maarten die de derde trede van het podium mocht beklimmen. Maar liefst 12 Mazda's hadden de trip naar Oostenrijk gemaakt en in de eerste race was het Team Schilders dat de klassewinst pakte, voor Tim Martens en Yannick Rehorst. In de Groep N was het Ed van Hemert die de overwinning boekte. Don Wolfrat zette de snelste ronde en zat er aan de meet slechts 3/10e achter, maar kwam er niet voorbij!

Race 2 stond in het teken van de inhaalrace van Rob de Laat met de Opel Ascona. Achter Batenburg en Bikker knokten Boon en Van Verseveld om de derde plaats totdat de geel-witte Ascona zich in de negende ronde bij hen meldde. Uiteindelijk was Rob de derde man op het podium, slechts 0,3 seconde voor Van Verseveld. Bij de Mazda's ging de winst deze keer naar Tom Martens, voor Yannick Rehorst, terwijl Sven-Olaf Homann na de nodige strijd de derde plaats van Schilders wist over te nemen. Ed van Hemert trok opnieuw de winst in de Groep N naar zich toe, nu op 0,5 seconde voor Donovan Wolfrat.

Leonard Batenburg reed dit weekend ook in de YTCC en de Golden Ära Tourenwagen, in totaal 8 races, dus niet zo gek dat hij race 3 liet schieten. Pieter Bikker pakte zodoende probleemloos de winst. Om plek 2 en 3 werd een mooi robbertje gevochten door Leon van Versseveld, Maarten Boon en Rob de Laat. Het waren uiteindelijk van Versseveld en Boon die de tweede en de derde trede van het podium mochten beklimmen. De Mazda's werden deze keer aangevoerd door Team Schilders, voor Martens en Rehorst. In de Groep N was de volgorde opnieuw Van Hemert, Wolfrat en Stroetenga. 

De Porsche-deelnemers lieten het een beetje afweten tijdens deze races in het geboorteland van het sportwagenmerk, maar Vick Schuijlenburg en haar vader waren wel present. Het team boekte drie klinkende klasse-overwinningen in de Porsche 944. Barend Aarts in een voor NK82-90 begrippen hoogbejaarde Alfa Giulia deed hetzelfde. Ook de langverwachte Saab 99 Turbo van Leendert-Jan Cornelisse verscheen op de baan. Helaas bleef het bij een kortstondig optreden in de kwalificatie. Gelukkig kon Leendert overstappen in de reservewagen een... BMW E30.    

Volledige uitslagen: https://raceresults.at/Results/organisator/2024?evenement=Auto+Rennen&race=Red+Bull+Ring+Classics

Foto's van Rudolf: https://harc.nl/nl/nieuws/fotos-2024/red-bull-ring

82-90 Sponsoring

Sponsors NK HARC 82-90

During the events in which the NK HARC 82-90 participates at home and abroad, the participants and sponsors form a close-knit social club and there is of course the opportunity to make contacts on a business level, but also during the races themselves there is respect for each other at the top. Sponsors of the NK HARC 82-90 can have a great time with their guests during the races with a look at the pit lane, view the racing cars up close or enjoy a drink on the paddock. As a sponsor of the NK HARC 82-90, you get access to all races organized by the HARC, but also to other events in which the NK HARC 82-90 participates. And of course you will be invited as a special guest to the annual championship awards ceremony and the presentation of the new season. If you are interested and would like to attend an event to see what we can do for the NK HARC 82-90 together with your company, please contact us by email nk82-90@harc.nl or call +31 61014 6016.