Vrienden van de HARC

De Vrienden van de HARC vormen een unieke club, die de historische autosport financieel steunt en tegelijk een platform biedt voor relatie-marketing. De evenementen van de Vrienden van de HARC zijn altijd meer dan een sociaal samenzijn. Tijdens lezingen, cursussen en excursies - met een autosport-tintje! - is er gelegenheid om ook op zakelijk vlak onderling contact te leggen. Vrienden van de HARC vermaken zich tijdens de races prima met hun gasten, die door de pits struinen, raceauto’s van dichtbij bekijken of een terrasje pakken op de paddock. Als Vriend van de HARC krijgt u accreditatie voor races die door de HARC worden georganiseerd. Alles wordt geregeld: toegang, parkeren, hospitality en catering. Bovendien wordt u elk jaar uitgenodigd voor een speciale dag op Circuit Zandvoort, samen met uw relaties.

Ecomaxx

De meeste klassiekerbezitters kennen de benzine van Ecomaxx wel: ongelood, van hoogwaardige kwaliteit en door het ontbreken van allerlei toevoegingen ook nog eens lang houdbaar, want het veroudert niet. De ideale overwinteringsbenzine dus. Ecomaxx Classic Car Fuel verbrandt schoner dan gewone pompbenzine en zorgt ervoor dat je klassieker altijd start. Met andere woorden, Ecomaxx is de ideale partner voor een club van historische raceautobezitters. We zijn dan ook verheugd dat we GVG Oliehandel, de distributeur van Ecomaxx, vanaf nu Vriend van de HARC mogen noemen.

Meer informatie over Ecomaxx Classic Car Fuel is te vinden op de Ecomaxx website.

Next Rental (Cruquius) - Linda de Groot / Arjo den Breejen

“Met de nadruk op het segment van twintig tot tachtig ton verhuren wij grondverzetmachines, rupskranen, shovels en ander zwaar materieel. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Nu de markt steeds meer om elektrische aandrijving vraagt, investeren wij in deze techniek, die vooralsnog alleen in de lichtere categorie beschikbaar is. Verder onderscheiden we ons met een multimerkenstrategie en een 24-uurs dienstverlening, met ondersteuning van onze dealers.”

“Hard rijden, daar houden we allebei van, dus het behalen van de racelicentie moest er een keer van komen. Helaas ontbreekt het ons aan tijd om echt aan wedstrijden deel te nemen, maar wanneer de agenda het toelaat, huren we ieder een BMW E36 bij Auto Molenaar en gaan dan naar de Vrij Rijden-dagen van de HARC. Driften vinden we ook geweldig, trouwens.”

V-Web Internet Solutions

Als V-Web B.V. mogen we ons al sinds 2010 een expert op het gebied van website en webshop ontwikkeling noemen en inmiddels kunnen we een groot aantal MKB’ers en zelfs multinationals tot onze klantenkring rekenen. Ons team bestaat uit specialisten die niet alleen de techniek tot in de puntjes verzorgen maar u ook met parate bedrijfskundige kennis kunnen adviseren in de realisatie van een website of complete E-commerce omgeving die aansluit bij uw bedrijf en klanten.

Naast de realisatie van websites en applicaties van begin tot eind hebben wij ons gespecialiseerd in de beveiliging van Open Source platformen. Joomla, Wordpress en Magento zijn bijzonder krachtig, flexibel en professionele website CMS’en. Periodiek onderhoud i.c.m. specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website of webshop te beschermen en worden in toenemende mate belangrijker. Hiervoor heeft V-Web professionele onderhouds- en beveiligingsprogramma’s ontwikkeld waarvan inmiddels een groot aantal klanten gebruik maakt.

Auto Molenaar (Heerhugowaard) - Piet Molenaar / Michel Groen

“Al meer dan 25 jaar zijn we actief als BMW-specialist voor alle modellen en generaties, tot en met de nieuwste series. De doorloop bedraagt tussen de dertig en veertig auto’s per dag, dus elke avond is het een hele toer om ze allemaal achter het hek te manoeuvreren. Naast reparatie, onderhoud en revisie bouwen en verhuren we racewagens van de typen E30, E36 en E46. Een goede prijs-kwaliteitverhouding en service staan voorop. Gestrande auto’s halen we op van Texel tot Maastricht.”

“Zeker 200 dagen per jaar zijn we op de circuits en driftbanen te vinden. Niet alleen met verhuur van auto’s en ondersteuning, maar ook om zelf te racen, uiteraard met BMW’s. Toen de HARC met het NK 82-90 startte, besloten wij om te helpen die klasse sterk te maken. We zetten er zes E30’s in, waarvan we er vier klaarzetten voor klanten en twee zelf besturen.”

Thio Pharma (Maassluis) - Percy Thio

Vanuit onze oorsprong als apotheekketen, die we verkocht hebben, zijn we geworteld in de zorg. Nu leggen we ons toe op internationale handel in genees- en hulpmiddelen. Een andere belangrijke activiteit betreft het opzetten van gezondheidscentra in heel Nederland, zowel eerste- als anderhalflijns. In de laatste categorie zie je combinaties van bijvoorbeeld een huisarts, een apotheek en één of meer specialisten, zoals een kinderarts of een internist. Ook diagnostiek valt hieronder.

Als groot klassiekerliefhebber kom je bijna vanzelf in historische sport terecht, waar de grote en beroemde merken een rol van betekenis spelen. Racen laat ik liever aan anderen over, wellicht zelfs straks aan mijn kinderen, die het wel zien zitten om in het NK 82-90 te gaan rijden. Dan zal ik ze ten volle ondersteunen. De HARC voelt voor mij als een echte vriendenclub, met een heel open karakter.

Bleekemolens Race Planet (Amsterdam) - Michael Bleekemolen

Enerzijds runnen we twee indoorkartbanen, in Amsterdam en Delft, met op eerstgenoemde locatie ook een kinderspeelparadijs en een rollerskatebaan. Beide accommodaties hebben een bowlingbaan en we organiseren er in opdracht van klanten feesten en zakelijke bijeenkomsten. Verder richten we in het hele land racedisplays in en bouwen tijdelijke kartbanen op locatie op. Op Circuit Zandvoort verzorgen we met 120 supercars en formulewagens incentives voor particulieren en bedrijven.

Hoewel mijn eigen autosportverleden vooral in formulekampioenschappen ligt, vind ik historische racerij in zijn algemeenheid fantastisch. Zelf verzamel ik ook wat klassiekers, overigens. Het cultureel erfgoed moeten we in stand houden en onder de aandacht brengen bij de jongere generaties. In die promotie speelt de HARC een belangrijke rol, zoals met de Historic Grand Prix Zandvoort.

Harry Meijer BV (Lijnden) - Harry Meijer

De bedrijfsgeschiedenis gaat terug tot 1935, toen mijn opa met de handel in motorfietsen begon. We hebben talloze merken gevoerd, tot we in 2009 ons nieuwe pand openden en besloten om ons exclusief toe te leggen op het dealerschap van BMW Motorrad. Deze producten kun je het hele jaar door berijden en daarmee trekken ze een groeiend aantal zakelijke klanten aan, waaronder overheidsdiensten. Ook de gunstige bijtelling en de hoge restwaardes spelen daarin mee.

Auto’s of motorfietsen, als het klassiek is, vind ik het prachtig. Neem de Historic Grand Prix Zandvoort, waar mensen in een mooie sfeer hun hobby beoefenen, met een lage drempel voor liefhebbers om dat van dichtbij te beleven. Als Vriend van de HARC krijg je de kans om samen met je relaties mee te doen aan activiteiten als driften en met een Formule Ford rijden, in een ongedwongen setting.

Rappange Makelaardij (Amsterdam) - Rob Rappange

In Amsterdam hebben wij woningen en bedrijfsruimtes in onze portefeuille, zowel in het koop- als het huursegment. Door het hele land heen beheren we onroerend goed, dus je mag gerust stellen dat we een zeer breed pakket bieden, vanaf het moment dat je op kamers gaat tot na je pensioen. Met Driessen & Rappange Verzekeringen bieden we polissen aan voor onroerend goed, maar ook voor de particuliere luchtvaart, een segment waarin we in Nederland ruimschoots marktleider zijn.

Arie Ruska, een vriend van mij, vond dat we moesten gaan racen met zijn Porsche 904. Ik behaalde mijn licentie en kwam uiteindelijk via Frans van Maarschalkerwaart in een Mini Cooper S terecht. Historisch racen vind ik veel puurder en leuker, tussen gelijkgestemden die hetzelfde doen en niet alleen maar naar de auto’s kijken. De HARC maakt het mogelijk en dat verdient ondersteuning.

MK2 Software (Hillegom) - Michel van Koningsbrugge

Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Pro-Act - Ray Goossens

“Op het gebied van IT en finance zijn wij puur een kennisleverancier, die zo’n 500 mensen inzet. Naast eigen medewerkers doen we zaken met zzp’ers en concullega’s. Onze klanten zitten met name aan de overheidskant, zoals de Eerste en Tweede Kamer, de Raad van State, de Algemene Rekenkamer, topklinische ziekenhuizen en onderwijsinstellingen. We zorgen ervoor dat we onze opdrachtgevers door en door kennen en de trajecten afstemmen op de cultuur in de organisatie.”

“Via een goed contact met Roman Caresani kwam ik in aanraking met de HARC. Zelf doe ik niets liever dan autorijden, dé manier om na een volle werkdag mijn hoofd leeg te maken. De fascinatie voor het circuit werd ooit geboren bij een BMW M-dag op Valencia en inmiddels heb ik zelf mijn licentie behaald, samen met mijn beide zoons, mijn compagnon en zijn zoon. Er staat een BMW E30 325i met HTP klaar om te gaan racen.”

402 Automotive (Hoeven) - Ronald van den Broek

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.

Brouwers Accountants & Adviseurs (Zwolle) - Han Brouwers

Met kantoren in Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Genemuiden en Amsterdam verlenen wij een breed dienstenpakket aan het bedrijfsleven in de volledige scoop. We geven onder AFM-toezicht accountantsverklaringen af aan controleplichtige ondernemingen, we stellen jaarrekeningen voor het MKB op en we hebben deskundige afdelingen die bedrijven begeleiden in (loon)administratie, arbeidsrecht, fiscale, juridische en HRM-zaken, corporate finance begeleiding en financieringen.

Regelmatig gebruik ik auto’s uit mijn collectie vooroorlogse en naoorlogse klassiekers om rally’s en races mee te rijden; vaak grote internationale evenementen. In het verleden reed ik bij de HARC en uit die tijd stamt mijn enthousiasme voor deze club, die ik vanuit eigen organisatie-ervaringen weleens ondersteund heb met adviezen. Wie weet ga ik me op termijn weer inschrijven voor wat wedstrijden.

Allround Housing (Amsterdam) - Donovan Wolfrat

In de rol van bemiddelaar huren wij appartementen in het hogere segment aan, gemiddeld zeventig à tachtig per jaar, vooral voor expats en bedrijven. Verder regelen we de verhuur van circa 120 appartementen ten behoeve van eigenaren, inclusief technisch en financieel beheer. Ook met ontwikkeling, aan- en verkoop houden we ons bezig. We concentreren ons op de regio Amsterdam, werken strikt binnen de wettelijke normen en besteden veel aandacht aan persoonlijk contact.

Eigenlijk ben ik erin geluisd. Op uitnodiging mocht ik mee naar de HARC, om bij een team te helpen. Voor ik het wist kwam de vraag of ik bij het bestuur wilde en inmiddels vervul ik onder andere de rol van algemeen bestuurslid en evenementencoördinator. Eind 2016 stond ik aan de wieg van het NK 82-90, waarin ik zelf ook meerijd. De klasse trekt veel jongere generaties naar de historische autosport.

Middelwijck Classic Car Taxaties (Soest) - Bert van den Born

Middelwijck Classic Car Taxaties (Soest) - Bert van den Born

“Naast vastgoedactiviteiten houd ik me zeer regelmatig bezig met iets waar mijn hart ligt: het taxeren van old- en youngtimers. Per jaar neem ik er zo’n vijftig, zestig onder de loep, vaak in verzamelingen. Ik leg me het liefst toe op de wat specialere en exclusieve modellen, zoals Porsches en Ferrari’s, omdat ik daarvan de meeste kennis heb. Nauwkeurigheid van werken en het samenstellen van een gedetailleerd rapport, mede op basis van referentieauto’s en transacties, zijn voor mij speerpunten.”

“In het verleden heb ik veel met historisch materiaal geracet, zoals een Ford Cortina, tweemaal een Porsche 911 uit 1965 en een Lola T590. Momenteel restaureer ik een Formule Ford met een Van Diemen-chassis uit 1978, maar die wil ik niet op het circuit inzetten. Ik speel met de gedachte om weer een Cortina te zoeken en lekker bij de HARC wedstrijden te gaan rijden tussen de toerwagens.

Millers Oils Benelux (Terheijden) - Casper Hanken

Sinds 1887 ontwikkelt en levert Millers Oils geavanceerde smeermiddelen en brandstofbehandelingen voor klassieke personen-, bedrijfs- en raceauto’s, die wij vertegenwoordigen in de Benelux. Speciaal voor zwaarbelaste motoren adviseren experts onze oliën met nanotechnologie uit eigen laboratorium. Deze vermindert de wrijving en de slijtage, terwijl de prestaties stijgen. Voor straatgebruik verkopen we watervrije koelvloeistof van Evans, die de druk verlaagt en het kookpunt verhoogt.

Het gaat er zoveel leuker aan toe in de historische racerij, waar mensen met een gentlemen-instelling strijden en vaak ook klassiekers voor op straat bezitten. Ik heb de HARC benaderd voor een partnerschap en nu sponsoren wij het NK 82-90, bovendien krijgen alle leden een kortingscode voor onze webshop. Interessant voor hen is de gecombineerde ethanolkiller met octaan-booster en loodvervanger.

Boels Party & Events (Breukelen) - Menno Renting

Mensen kennen Boels Verhuur vaak van de machines en gereedschappen, maar de historie van onze organisatie begint bij Boels Party & Events. Vanuit Breukelen bedienen wij heel Nederland en België met artikelen voor feesten en evenementen, zoals tafels, stoelen, servies, barren, barbecues, koelingen, combisteamers en warmhoudkasten. We zijn sterk in grote volumes stoelen voor congressen en diversiteit in keukenapparatuur, met een jonge, betrouwbare en NEN-gekeurde vloot.

Bij de HARC beleveren wij alle evenementen, waar ik zelf ook vrijwel altijd rondloop. Ik vind het mooi om te zien hoe de deelnemers zich met de sport bezighouden. De passie straalt eraf en je hoort geweldige verhalen over vroeger en over het racen nu met historisch materiaal. Als partner ervaren wij de HARC als een goede organisatie, die ons steeds op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen.

Machines with a Mission (Lanaken, B) - Mike van Thiel

Vanuit passie houd ik me sinds 2017 dagelijks bezig met auto’s die mensen raken, gebouwd met een missie: sportief gebruik in races of rally’s. Ik verkoop ze in consignatie en voer zoekopdrachten uit, inclusief aankoopkeuring ter plaatse en transport. Daarbij benut ik mijn wereldwijde netwerk, dat ik in dertig jaar tijd heb opgebouwd. Zo kom ik ook off-market veel interessants tegen. Naast old- en youngtimers ligt de focus op competitie-GT’s uit de periode 1995 tot 2015, nu al ingezet in historische racerij.”

“Al sinds ik in 1987 begon met historisch racen in een Mini Cooper S ben ik HARC-lid. Tegenwoordig kies ik een paar paar aansprekende evenementen per jaar uit en rijd dan met onder andere een Chevrolet Corvette C3 en een Morgan Plus 4. Bij de Vrienden van de HARC zie ik volop kansen om te netwerken en een doelgroep te bereiken van mensen die echt een missie hebben met snelle machines uit het verleden.

Contender BV (Mijdrecht) - Guus Bierman

Voor de industrie, onder meer filtrage en de medische sector, leveren wij technische weefsels die we in Duitsland veredelen. Zo vervaardigen we jachtzeildoek van polyester, kevlar, carbon en Dyneema, gelamineerd met folie, geïmpregneerd of PU-gecoat. Aanvullend hierop laten we naar onze eigen specificaties hardware maken, zoals ringen, ogen en zeillatten. Vanuit een ander bedrijf importeren we kappendoek voor boten. We verkopen internationaal en hebben wereldwijd 55 man in dienst.

In mijn jeugd zag ik regelmatig Prins Bernhard rijden in zijn Ferrari en besloot dat ik ooit zo’n auto zou bezitten. Dat werden er uiteindelijk meerdere, waarmee ik in de afgelopen decennia aan diverse sportieve evenementen heb deelgenomen. Gezien mijn leeftijd doe ik het nu rustiger aan, maar vrij rijden bij de HARC met mijn Daytona vind ik nog altijd mooi, in het bijzijn van relaties.

RacingSportiva (Zandvoort) - Angelo Koning

“Met mijn winkel op Circuit Zandvoort zit ik in het hart van de racerij. Overigens reis ik ook met mijn artikelen naar andere autosportevenementen toe. Ik verkoop met name veiligheidsgerelateerde producten aan teams en coureurs, zoals racestoelen, gordels, brandblussers en alles op het gebied van rijdersuitrusting, van carbon helmen tot overalls met een geheel eigen design naar wens van de klant. Je zou mogen zeggen: A-merken op een A-locatie.”

“Weliswaar beschik ik over een racelicentie, maar ik beperk me tot trackdays met een gehuurde BMW, bij voorkeur de Vrij Rijden-dagen van de HARC. Daar zie je dat mensen echt met respect voor elkaars materiaal hun snelle rondjes maken en dat er weinig schades plaatsvinden. Wie weet stap ik in de toekomst nog eens in het NK 82-90, waar de auto’s uit ‘mijn tijd’ aan meedoen.

M-Teg ICT (Nieuwegein) - Marcel van Rooijen

De basis ligt in systeem- en netwerkbeheer, maar van daaruit bieden we vandaag de dag complete ICT-oplossingen van A tot Z, bijvoorbeeld integratie van, intercom- en camerasystemen en andere vormen van toegangscontrole. We focussen ons op het MKB in een grote variëteit aan bedrijfstakken, waarbij we de nieuwste technieken en diensten implementeren. Ons uitgangspunt is dat wij in de schoenen van de ondernemer gaan staan en vanuit zijn behoeften maatwerkoplossingen bedenken.

Feitelijk gaat mijn link met de HARC terug naar mijn schooltijd, toen de ouders van iemand die ik kende daar actief waren. Inmiddels verzorgen wij de ICT voor deze club. Zelf volg ik al jaren Formule 1 en heb met mijn competitieve instelling ooit mijn racelicentie behaald, maar die ook weer laten verlopen. Gelukkig kan ik me af en toe uitstekend vermaken tijdens het vrij rijden op het circuit.

Onno Vlaanderen Architect bna (Huizen) - Onno Vlaanderen

Al sinds de start van ons bureau in 1987 voeren wij een grote diversiteit aan opdrachten uit, van villa’s in Nederland en België tot bedrijfspanden en andere bijzonder gebouwen, zoals in dierentuin Artis. Ook het realiseren van restauratieplannen voor Rijksmonumenten behoort tot onze specialiteiten, rekening houdend met (comfort)eisen van de opdrachtgever. Hoe complexer de opgave, hoe meer wij in ons element raken en uitgedaagd worden om een inventieve oplossing op maat te bedenken.

Al heel lang race ik historisch, eerst met Alfa Romeo’s, later vooral met Porsches. Ik houd van tastbare mechanische techniek; in die samenhang tussen vorm en functie ligt een link met mijn vakgebied. Bij de HARC, waar ik als vicevoorzitter en PR-coördinator in het bestuur zit, ontmoet je mensen met zeer verschillende achtergronden en toch allemaal dezelfde interesse. Dat zorgt voor saamhorigheid.

Van Veen Trading- Peter van Veen

Van Veen Trading- Peter van Veen

“Met de handel in gebruikte machines voor de tabaksindustrie zitten mijn dochter, mijn schoonzoon en ik in een heel specifieke markt. Kijkend naar Europa zou je denken dat die krimpt, maar wereldwijd is dat zéker niet het geval, aangezien de bevolking blijft groeien. Klanten zitten hoofdzakelijk in Oost-Europese landen, Zuid-Amerika en Afrika. Het betreft de kleinere producenten en soms staatsbedrijven, die flink op de investering besparen als ze gereviseerde gebruikte machines aanschaffen om sigaretten te produceren en te verpakken.”

“Als Alfa Romeo-fanaat heb ik samen met vrienden ooit de Squadra Bianca opgericht. In het verleden haalde ik trailers vol oldtimers uit Italië en mijn hobbyruimte staat nog steeds vol klassiekers, dus je mag wel zeggen dat ik een autogek ben. Bij de HARC tref ik allemaal kerels met dezelfde passie, het soort mannen dat ik ook bij de NAV tegenkom. Dit jaar ga ik racen met een Alfa Giulia en, bij het NK HARC 82-90, met een BMW E30.”

SkyNet Worldwide Express (Amsterdam) - Michiel Campagne

Wereldwijd vervoeren wij pakketjes tot dertig kilogram per stuk naar bedrijven en consumenten. We zitten in 150 landen en verzorgen ook reguliere post. Binnen een apart bedrijf, Falk Courier, brengen we voor advocaten en rechtbanken in Nederland zo’n 80.000 poststukken per nacht over, die we ’s middags ophalen en de volgende dag voor 07.00 uur afleveren. Daarnaast bieden we postservice aan niet-juridische klanten, altijd met een hoge betrouwbaarheid en een scherpe prijsstelling.

Racen doe ik sinds 1989, tegenwoordig afwisselend met een Corvette Grand Sport uit 1965, een Ford Galaxie uit 1965 en een Spice Group C-wagen uit 1992. Wedstrijden met veel publiek zoek ik niet zo op; liever rijd ik op clubevenementen met een gemoedelijke sfeer, waarbij ik al sinds 1989 bij de HARC kom. Goed om te zien dat deze organisatie meegroeit met de nieuwe generatie klassiekers.”

Kuiper Verzekeringen (Heerenveen) - Jacco Kuiper

Als familiebedrijf en groot verzekeringskantoor, opgericht in 1946, richtten wij ons als één van de eerste in Nederland op polissen voor pleziervaartuigen en klassieke voertuigen. Gepassioneerde medewerkers hebben hierin een verregaande expertise en we treden veelvuldig in contact met de doelgroepen via aanwezigheid op beurzen. Verder bieden wij als intermediair met volmacht alle mogelijke verzekeringsproducten aan, met een werkwijze waarin persoonlijk advies centraal staat.

De liefde voor klassiekers zat er al vroeg in, aangewakkerd vanuit mijn vader. Mijn vrouw en ik rijden rally’s met een Jaguar Mk II, een Vanden Plas Princess en een Morgan, bovendien komt zij weleens op het circuit tijdens een HARC-dag. We hebben al tientallen jaren een uitstekend contact met deze organisatie, waar we bestaande en nieuwe relaties ontmoeten, allemaal met dezelfde passie.

Race Winning Brands Europe BV (Nieuw-Vennep) - Mattijs te Riele

Met een Europees verkoopkantoor en magazijn vertegenwoordigen wij Race Winning Brands, een Amerikaanse paraplu van merken en productiefaciliteiten op het gebied van draaiende motordelen om prestaties te verbeteren. We richten ons op de autosport en powersports, met producten in allerlei prijsklassen, waarmee we op business-to-businessniveau een brede markt bedienen. Bekende namen zijn Wiseco, JE Pistons en Prox Racing Parts, maar we voeren in Europa ook complementaire merken.

De connectie met historische racerij zit vooral aan de bedrijfskant: samen met motorbouwers bieden we oplossingen om prestaties te verhogen en qua onderdelenvoorziening de klassiekers in ere te houden. Dat vind ik prachtig, bijdragen aan de lol die mensen ermee beleven. Zelf houd ik al sinds mijn jeugd alle modellen en technische specificaties bij; de autojaarboeken ken ik bijna uit mijn hoofd.

Smit & Dorlas (Mijdrecht) - Martijn van den Heuvel

Koffie branden en blenden doen we sinds 1822. Toen al ontdekten we dat controle over de hele keten bijdraagt aan topkwaliteit. Wij zijn er op gebrand om altijd met het beste te komen en daarbij bieden we een ruim assortiment aan blends en machines plus het hoogste niveau in dienstverlening, met een eigen bezorgservice en technische ondersteuning. In onze eigen koffiebranderij werken we met kleine hoeveelheden tegelijk via de ‘slow roast’-methode, om zo de optimale smaak te bereiken.

Er wordt altijd leuk gereageerd op onze oude koffietruck tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort, zeker toen hij in de Tarzanbocht stond. De HARC heeft alles prima geregeld en zorgt uitstekend voor zijn gasten, zoals op de circuitdag voor relaties, met workshops, speeches en catering. Ik heb een goede klik met andere petrolheads. We komen voor de auto’s en de races; goede koffie erbij maakt het af.

Racetyres - Jan Paul van Dongen

“Samen met mijn broer Danny voer ik het officiële motorsport-dealerschap van Hankook in Nederland, waarmee we ons toespitsen op autorensport. We ondersteunen in totaal 26 klassen met circuitservice, als je onze activiteiten in Amerika meerekent. Vanuit onze wedstrijdervaring - zelf heb ik zeventien jaar door heel Europa heen geracet en we runden een eigen team - weten we hoe het spelletje werkt en hoe we klanten moeten adviseren. Indien nodig geven we teams zelfs goede raad bij het afstellen van hun auto’s.”

“Toen familie van mij begon met Vrij Rijden, raakten we betrokken bij deze club. In 2020 kwam de aanvraag of we partner wilden worden van het NK HARC ’82-’90. Dat houdt in dat we de Hankook RS4 leveren, een semi-slick in alle relevante maten. Daaromheen bieden we circuitservice bij wedstrijden en trackdays. Zelf racen doe ik niet meer, want je kunt immers maar één ding honderd procent doen.”

TKH Group - the solution provider

TKH Group - Alexander van der Lof “Als technologiebedrijf maakt TKH Group de wereld efficiënter en duurzamer. Daarbij onderscheiden we smart manufacturing, smart connectivity en smart vision. Van oudsher leveren we kabels voor elektriciteitsvoorziening, energienetwerken en telecom. Daarnaast ontwikkelen we cameratechnologieën voor industriële inspectie, die bijvoorbeeld toegepast worden bij de fabricage van geavanceerde consumentenelektronica, zoals smartphones. Verder zijn we marktleider op het gebied van productiesystemen in de autobandensector, voor personen en vrachtwagens. Daar komen ook onze camera’s aan te pas, die het proces tot in detail monitoren.” “Met een vader als eerste Nederlandse Formule 1-coureur was het voor mij welhaast logisch dat ik een grote passie voor de autosport zou ontwikkelen. In de jaren zeventig kwam ik al voor het eerst met historische racewagens aan de start. Tegenwoordig verzamel ik ze ook en rijd ik er mooie evenementen mee, zoals Goodwood en Le Mans, onder andere met een Delahaye van 1937 en een Ferrari 250 LM. Met net zoveel plezier neem ik trouwens deel aan het NK HARC 82-90 in een BMW E30 325i, het echte cupracen. Geweldig als uitlaatklep in mijn drukke ondernemersleven. De grenzen opzoeken, dat geeft een ongelooflijke adrenalinekick.” www.tkhgroup.com

Gallery Aaldering (Brummen) - Nick Aaldering

Met hart en ziel runnen mijn vader en ik ons familiebedrijf in old- en youngtimers, in Europa één van de grootste, met een voorraad en een jaarlijkse doorloop van zo’n 400 klassiekers. Zo’n zestig procent daarvan vindt zijn weg naar buitenlandse klanten, die vaak op afstand via e-mail of telefoon hun keuze maken. Als autofielen in de breedste zin des woords worden wij net zo gelukkig van een Ferrari als een Fiatje. We kopen en verkopen wat we zelf leuk vinden en dat zorgt voor een heel gemêleerd aanbod.

Houd je van klassiekers, dan ligt autosport in het verlengde, sowieso vanwege de belangrijke rol in de geschiedenis van veel merken. Zelf beperken we ons tot de Mille Miglia, maar we ondersteunen graag de HARC, een autoriteit in de historische racerij. Het is een organisatie die zich bekommert om het mobiele erfgoed, dat wij moeten behouden voor de huidige en volgende generatie.

Jumbo Verboom (Amsterdam) - Gilbert Verboom

Achter het AMC in Amsterdam-Zuidoost bevindt zich onze Jumbo-supermarkt, met een verkoop-vloeroppervlakte van 1300 vierkante meter en 161 mensen op de loonlijst. Wekelijks ontvangen we 25.000 klanten en verkopen we 151.000 artikelen, waarbij onder meer bier en Indische producten tot de hardlopers behoren. Ons verzorgingsgebied kenmerkt zich door prijsgeoriënteerde consumenten, die we bedienen met scherpe aanbiedingen, waarvoor we incourante partijen inkopen.

Op uitnodiging mocht ik een paar keer mee naar een klein evenement van de HARC en vervolgens naar de Historic Grand Prix Zandvoort. Nou, na zo’n ervaring ben je definitief verkocht en dan kreeg ik ook nog eens een racecursus cadeau voor mijn verjaardag. In 2020 kwam ik voor het eerst in het NK 82-90 aan de start, met een gehuurde BMW E30. Lekker makkelijk, alles geregeld; zelf sleutel ik niet.

Dutch Race Driver Academy (Zandvoort) - Van Dongen

Via onze cursus kun je je racelicentie behalen, zelfs in 24 uur, verdeeld over twee dagen. Dat bespaart mensen met een drukke agenda veel tijd, terwijl we toch een hoge kwaliteit garanderen, dankzij een efficiënt programma met een intensieve begeleiding van één professionele instructeur per twee deelnemers. We hanteren een vernieuwende, vooruitstrevende aanpak, nu bijvoorbeeld met een virtuele theoriecursus en in de nabije toekomst wellicht door een combinatie met simracen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je historische auto’s en hun beleving waardeert; razend knap wat mensen vroeger bouwden. Ondertussen loopt de HARC juist flink vooruit, dankzij een actief bestuur dat voor een nieuwe spirit zorgt. Je ziet dat onder meer terug in de goede communicatie met leden en relaties. Vrienden van de HARC kunnen trouwens tegen gereduceerd tarief hun racelicentie behalen.

Bort de Graaf Koel- & Klimaattechniek

“Bort de Graaf Koel- & Klimaattechniek bouwt grootschalige koude-installaties, hoofdzakelijk voor de foodsector. Denk aan industriële bakkerijen, pluimvee- en visverwerkende bedrijven en kaasveredelaars. We passen uitsluitend een natuurlijk koudemiddel toe, zonder schadelijke effecten voor de ozonlaag en met een zeer geringe invloed op het broeikaseffect. Ecologisch verantwoord, dus. Klanten zitten in Nederland, België, Duitsland en Marokko. Daarnaast hebben we ons gespecialiseerd in industriële warmtepompen. Veelal voor de foodsector, maar ook steeds meer voor andere branches en inmiddels ook voor stadsverwarming.” “Als kind voelde ik me al ontzettend aangetrokken tot autosport. Alles op televisie nam ik tot me. Vanaf het moment dat ik in een magazine over de HARC las raakte ik geïntrigeerd door de verhalen over historisch racen. Echt smullen. Superknap wat die mannen doen: vechten met hun machines. Waar moderne racewagens amper kapot kunnen, moeten de coureurs in deze klassiekers het materiaal zien heel te houden. Ook de variatie vind ik schitterend, zoals een Mini die strijdt met een paar dikke Falcons. Mij zie je alleen op trackdays, met een Nissan Sunny 2.0 GTi. Qua racen ligt er een drempel.” www.bortdegraaf.nl

Van Poelgeest BMW en MINI - Marcel Stroetenga

“Met zeven vestigingen vertegenwoordigen we officieel de merken BMW en MINI. Daarnaast zijn we recentelijk aangesteld als één van de drie BMW M Motorsport-dealers in Nederland, een activiteit die we vanuit Heemstede voeren, met Circuit Zandvoort bijna in de achtertuin. We zien dit als een mooie combinatie met onze programma’s in straatauto’s. Tegenover de elektrificering staat pure liefhebberij, het beleven van prestaties door ons klanten.”

“BMW heeft een rijk erfgoed op het gebied van historische racerij. Het partnerschap met de HARC biedt ons mogelijkheden om dat met ons bedrijf te verbinden, op de leuke en toegankelijke manier die deze club zo kenmerkt. Begrippen als gevoel en emotie staan daarbij centraal. Zelf ben ik zodanig met het racevirus besmet geraakt, dat ik alweer een aantal jaren met mijn BMW E30 325i deelneem aan het NK HARC 82-90.”

Veno Wood Flooring (Drachten) - Hielke Oosten

“Veno Wood Flooring behoort, zeker in Nederland, tot de grootste producenten van hoogwaardige eikenhouten vloeren, inclusief parket. We leveren wereldwijd aan de detail- en groothandel, met een grote mate van flexibiliteit dankzij een enorme voorraad. Eiken laat zich heel mooi bewerken en afwerken, een proces dat we zelf kunnen uitvoeren of dat bij de klant op locatie gebeurt, afhankelijk van de wensen. Wij kopen uitsluitend duurzaam geproduceerd hout met een FSC-keurmerk in.” “Wat ik erg waardeer binnen de HARC is dat daar mensen op het circuit rijden die hun klassieke racewagen echt durven te gebruiken. Ik heb veel met historische auto’s, maar laat de mijne meestal in de schuur staan. Zelf pak ik dan eerder modern materiaal om de baan op te gaan voor competitie. Als ik echter tijdens DTM-weekenden de Tourenwagen Legenden in actie zie komen, met BMW’s E30 M3 en dergelijke, dan vind ik dat absurd mooi. Alleen de geluiden al.”

Classic Car Auctions (Eibergen)

“Gemiddeld hebben we bij Classic Car Auctions zo’n 400 sportwagens, old- en youngtimers in de veiling, waaronder ook motorfietsen. We nodigen gegadigden van harte uit om ze te bezichtigen tijdens de kijkdagen op onze locaties in Uithoorn, Amsterdam, Emmeloord en Eibergen, onder het mom van ‘weten wat je koopt’. Het aanbod reikt van project tot uitmuntend. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact met zowel de eigenaren van de klassiekers als potentiële kopers. Met een klein team doen we alles in eigen huis, van fotografie tot klantenservice en eindonderhandeling.” “Vanuit mijn vorige werkgever, een ander veilinghuis, kwam ik in aanraking met de HARC. Ik zag direct een link, want veel gepassioneerde verzamelaars houden ook van racen. De sfeervolle evenementen bieden veel gelegenheid om goede contacten op te bouwen en aan je te binden. Op termijn wil ik zelf historisch racen. Favoriet is de Alfa Romeo Giulia, waarvan ik op mijn 19e het eerste exemplaar kocht. Ik rijd veel verschillende auto’s, maar deze voelt het prettigst en blijft mooi.”

DeKeukenadviseur.nl / Buitenkeukenadviseur.nl (Cruquius, gemeente Haarlemmermeer) - Mike Teeuwen

“Onder de naam DeKeukenadviseur.nl kom ik bij particulieren thuis, overdags of ’s avonds, om hun wensen op dit gebied te bespreken. Ik bekijk de situatie ter plekke, zie zo wat er wel en niet kan en meet meteen de keuken in, die ik op maat ga samenstellen. De inbouw begeleid ik van A tot Z, inclusief eventueel stuc- en loodgieterswerk en aanpassing van de meterkast, maar ook sloop en afvoer van de oude keuken. Nieuw is trouwens Buitenkeukenadviseur.nl, gespecialiseerd in verkoop van luxe buitenkeukens. In alle gevallen kies ik uitsluitend voor Duitse kwaliteitsproducten van vaste leveranciers.” “Klanten bezoek ik met een BMW E46 M3. Verder bezit ik al heel lang een Alfa Romeo 916 GTV 2.0 V6 TB, die ik af en toe op Circuit Zandvoort of de Nürburgring uitlaat. Voor de Vrij Rijden-dagen van de HARC zet ik meestal een oersterke BMW E30 325i met een rolkooi in. Deze trackdays spreken me het meest aan vanwege de ongedwongen sfeer. Er komen echte liefhebbers, die elkaar de ruimte geven op de baan. Voor mijn business vind ik de Vrienden van de HARC interessant, want het komt regelmatig voor dat mensen een compleet nieuwe keuken voor binnen of buiten nodig hebben, zonder gezeur.” www.dekeukenadviseur.nl www.buitenkeukenadviseur.nl

AKDR Visual Group -Ad Klapmuts

“Voor de reclamewereld en rechtstreeks voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven doen wij alles op het gebied van sign, print en promo, zoals het bestickeren van auto’s en dus ook racewagens, het maken van beachflags, het bedrukken van kleding en relatiegeschenken, het graveren van metalen en kunststoffen. Ook verzorgen we lichtreclames en kunnen we posters in groot formaat printen. Daarnaast vervaardigen we met officiële RDW-erkenning gele, witte en blauwe kentekenplaten.” “Ik woon al heel lang in Zandvoort en kroop vroeger als kind door de duinen om naar de Formule 1-wedstrijden te kijken. Later nodigde een vriend mij uit op het circuit bij de HARC. Zelf racen, daar begin ik niet aan, maar incentives met bijvoorbeeld Gijs van Lennep als instructeur vind ik prachtig. De organisatie is top en ook aardig geprofessionaliseerd door de jaren heen, dat merk je aan alles.” www.snel-kenteken.nl

Auto Strijder Zandvoort- Robert Strijder

Auto Strijder - Robbert Strijder “In 1964 richtte mijn opa Autobedrijf Strijder op. Tien jaar later volgde het dealerschap van Volkswagen en nadien ook Audi, overigens in de tijd dat de raceteams hier naar binnen kwamen voor een technische keuring. Dat ging op een gegeven moment zelfs ’s avonds door, wat natuurlijk te gek werd met werkweken van toch al zes dagen. Sinds 2021, onder mijn dagelijkse leiding, richten we ons als Bosch Car Service op onderhoud en reparaties aan alle merken. Daarmee verlagen we de drempel voor een veel breder klantenpubliek, particulier en kleinzakelijk. We verkopen veel jonge gebruikte auto’s, die een aanzienlijk prijsvoordeel bieden ten opzichte van nieuwe en geen levertijd kennen.” “Als kleine jongen zag ik begin jaren zeventig al die racewagens in de werkplaats en viste ik beneden de programmablaadjes van de circuits uit de rekken. Mijn kamer hing vol met posters, dus ja, het zal duidelijk zijn waar de liefde voor historische autosport vandaan komt. Martin Stelleman van Race Winning Brands bracht me in aanraking met de HARC, die geweldig leuke dingen doet voor liefhebbers van klassieke racewagens. Tijdens de eerste edities van de Historic Grand Prix Zandvoort reden al die bolides op vrijdagavond een parade die langs ons bedrijf voerde. Ik voelde direct weer die binding met vroeger.” www.autostrijder.nl

Janus Vaten

“Een familiebedrijf met meer dan 150 jaar geschiedenis en inmiddels de vijfde generatie aan het roer, dat is Janus Vaten. Vandaag de dag voeren we een totaalconcept dat de volledige lifecycle van industriële verpakkingen omvat, ontworpen op hoog niveau en duurzaam recyclebaar. We hebben een volledig assortiment van stalen en kunststof vaten, uiteenlopend van 5 tot 360 liter inhoud en desgewenst voorzien van een UN-keurmerk voor gevaarlijke stoffen. Verder vertegenwoordigen we het programma van NCG met IBC’s: international bulk containers. Naast de standaardproducten bieden we maatwerkoplossingen, zoals een full-colourdesign en een uniek knockdown-concept.” “In 1955 ging ik voor het eerst bij de Grand Prix van Zandvoort kijken. Later heb ik zelf wel een keer of zestien, veertien aan de Tulpenrallye meegedaan. In mijn Austin Healey op het circuit rijden beviel me niet zo; de organisatorische kant van de racerij lag me veel beter, vandaar dat ik vanaf de jaren negentig bijna tien jaar lang de rol van HARC-voorzitter vervulde. In die hoedanigheid bedacht ik onder andere het hospitality concept en de Vrienden van de HARC, waarvan we met Janus Vaten het eerste lid werden. Tegenwoordig ben ik één van de drijvende krachten achter Classic Wings & Wheels, maar in 2024 zal ook de HARC weer deel uitmaken van de organisatie.”

Saense Heeren KPO

“Als jong bedrijf in projectontwikkeling en vastgoed richt Saense Heeren KPO zich vooral op de binnensteden. Daar kopen we oude panden op, die we slopen en vervangen door nieuwe huizen of appartementen, afhankelijk van de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Zo dragen we ons steentje bij aan het oplossen van de woningnood in Nederland. Vanwege de locaties hebben we te maken met de belangen van buren, wat lange procedures oplevert. Gelukkig beschikken we vanuit KPO over tientallen jaren ervaring met participatie, dat wil zeggen de buurt voorlichten en de mensen erbij betrekken.” “Bij de herontwikkeling van een historische villa kwamen we in contact met Onno Vlaanderen, die ons aanspoorde om Vriend van de HARC te worden. Zelf heb ik best wat klassieke auto’s gehad: een Porsche 911 Targa van 1973, een Maserati 3200 GT en een Corvette C1 van 1958; volgens kenners de ultieme versie. Tegenwoordig doe ik het rustiger aan met een Jaguar XK8 Convertible. Zelf race ik niet, vanwege chronische problemen met mijn nek. Wel bieden we een stukje sponsoring en bezoeken we de Historic Grand Prix Zandvoort, waar de HARC ons gezellig ontvangt in de hospitalitytent.” www.kpo.nl