HARC Bestuur

Over de HARC

Marianne Hissink (Penningmeester)

Als anderen Marianne’s karakter omschrijven, dan komen daar altijd de woorden “enthousiast, gedreven, accuraat” en “een doener” in voor. Ze werkt al ruim 25 jaar in de kapitaalgoederenindustrie (automatiseren van verpakkingslijnen) en heeft tussendoor ook nog een aantal jaar in Frankrijk gewerkt wat inmiddels, na 2 jaar weer in Nederland te hebben gewoond, haar thuisland is geworden. Auto’s en dan met name de klassieke modellen uit de jaren ‘60, liefst flink doorleefd en ongerestaureerd, hebben een grote aantrekkingskracht op haar.


Jeroen Eijsten (Vice voorzitter)

Jeroen is van kinds af aan vaste ‘gast’ op Circuit Zandvoort. Na het behalen van zijn licentie is hij gaan racen met een Mazda MX5. Een aantal jaar geleden heeft hij daarmee de overstap gemaakt naar het NK HARC 82-90 en is daar verknocht geraakt aan de gemoedelijke sfeer, het respect voor elkaars materiaal en toch ook de competitiedrift. De afgelopen jaren heeft hij als coördinator van het NK HARC 82-90 de klasse flink geprofessionaliseerd. Sinds begin 2022 is Jeroen actief als vice-voorzitter in het HARC-bestuur, met als persoonlijk doel om van de HARC een platform voor historische autosport te maken.


Onno Vlaanderen (Voorzitter)

Onno is een door de wol geverfde historische racer, sinds jaar en dag actief in de historische autosport. Hij reed onder meer in de Trofeo Alfa Romeo, de Alfa Romeo Challenge en het NKHTGT, waar hij twee keer het kampioenschap behaalde in de klasse tot 2 liter. Recentelijk heeft hij zijn Porsche RSR verruild voor een Davrian GT Prototype. Onno, die sinds de tachtiger jaren actief is met zijn landelijk opererend architectenbureau, is sinds 2012 bestuurslid van de HARC en maakte deel uit van het Bestuur Sectie Autorensport van de KNAF.


Haico van der Heijden (Hoofd TC)

Haico heeft lang geleden autotechniek gestudeerd in Eindhoven en woont na 16 jaar buitenland weer in Nederland. We kennen hem allemaal als het bevlogen Hoofd Technische Commissie van de HARC. Heb je vragen over zaken als veiligheid, homologaties of reglementen dan kun je hem meestal vinden in het TC gebouw. Door de week is Haico actief in de commercie voor grote windmolens op zee en alternatieve energie, maar in het weekend mag hij graag wat overtollige fossiele brandstoffen wegwerken in zijn Lotus Europa, of één van zijn andere klassiekers.


Donovan Wolfrat (Manager Evenementen)

Don is zijn carrière ooit begonnen als hovenier bij Artis, werd vervolgens werkplaatschef van een Ford dealer, maar begon al snel zijn eigen bedrijf Allround Housing, dat actief is op de huizenmarkt met luxe verhuur, aan/verkoop en beheer. Daarnaast is er sinds kort Allround Racing, voor race gerelateerde evenementen. Donovan is een bevlogen ondernemer die en passant 3x Nederlands kampioen wedstrijddansen werd. Door Kees Kooij werd hij bij de HARC gevraagd om “een paar uurtjes mee te helpen” als secretaris/penningmeester. Uiteraard heeft Donovan de racecursus gevolgd en met succes, want in 2021 werd hij opnieuw Nederlands kampioen, deze keer met een BMW 325i in het NK HARC 82-90.