Tulpenrallye slaat nieuwe weg in met Ecomaxx duurzame brandstof

524

Onlangs is de Tulpenrallye verreden, met de start in Vichy, Frankrijk. De laatste 300 kilometer lange etappe (Luxemburg-Valkenburg) op 13 mei hebben vijftien auto's afgelegd op 80% hernieuwbare en CO₂-neutrale klassiekerbenzine van Vriend van de HARC Ecomaxx/Sustain. Een uniek project en een nieuwe mijlpaal voor het oudste rallyevenement van Nederland. Deze Ecomaxx Classic Car Fuel is speciaal voor dit evenement geproduceerd uit duurzame bronnen, in samenwerking met het Engelse SUSTAIN by Coryton. Het is de eerste keer dat tijdens de rally speciale aandacht wordt besteed aan duurzame brandstof. De Groene Tulpen zullen tijdens het evenement tot 2.016 kg CO₂ besparen met het idee dat dit initiatief de weg zal banen voor verdere groene toezeggingen in de toekomst.
De 80% hernieuwbare brandstof van Ecomaxx is door Coryton geproduceerd uit landbouwafval. Op deze manier wordt de koolstof die al in onze atmosfeer aanwezig is benut (en die de planten tijdens hun groei opnemen), in plaats van extra CO₂ aan de atmosfeer toe te voegen die oorspronkelijk ondergronds in fossiele brandstof opgesloten zit.

Peter van Gelder van Ecomaxx: “Vorig jaar reed er al een team de hele Tulpen Rallye op Ecomaxx Classic Car Fuel en dit jaar gaan we nog een stap verder met onze schoonste benzine tot nu toe. Onze formule is ontworpen om de lokale uitstoot te verminderen én om lange tijd stil te kunnen staan ​​tijdens de winter, zodat de auto gegarandeerd weer start in de lente. Dit is ook een belangrijke reden waarom de meest gerenommeerde oldtimerdealers in onze markt deze nieuwe brandstof omarmen en deze actief meenemen in hun winteronderhoudsadvies. Het is namelijk een directe vervanger van Superplus 98 en mengt probleemloos met pompbenzine. 
Door onze ervaring en kennis van oldtimers te combineren met de technologie van Coryton, hebben we dit unieke evenement kunnen voorzien van duurzame brandstof. Het is voor het eerst in de Benelux dat zoveel klassieke auto's tegelijkertijd CO₂-neutraal gaan rijden. We zijn er trots op dat we onze bijdrage leveren aan het markeren van een nieuwe mijlpaal voor de oudste rally van Nederland. Door middel van schone brandstof kunnen we de toekomst van rally's en tours veiligstellen."

Andrew Willson, CEO van Coryton: “We zijn verheugd om samen te werken met Ecomaxx en een ​​rol te spelen in dit opwindende nieuwe hoofdstuk in de rallygeschiedenis. De Tulpenrallye is een van de oudste rallyevenementen van Nederland, met een reeks tijdloze en gekoesterde klassieke automodellen. Het is een traditie die miljoenen toeschouwers in de loop der jaren met elkaar hebben gedeeld en door de introductie van duurzamere oplossingen hopen we deze traditie te behouden. Op basis van de Ecomaxx Classic Car Fuel formulering en ervaring hebben we deze duurzame brandstofvariant ontworpen. We combineerden jarenlange ervaring met de nieuwste technologie met als resultaat een product dat écht presteert en klassieke motoren volledig beschermt. We kunnen niet wachten om de auto’s in actie te zien en wensen alle betrokkenen veel succes. Door middel van evenementen als deze kunnen we belangrijke fundamenten leggen waar iedereen in de branche op kan bouwen en we samen een nieuwe toekomst smeden voor de wereld van rally rijden en daarbuiten.”

Coryton heeft al langer ervaring in de motorsportwereld. Eerder dit jaar vierde de brandstofspecialist zijn tweede succesvolle jaar van samenwerking met het Bahrain Raid Xtreme (BRX)-team in de Dakar Rally. Ze claimden de tweede plaats algemeen en een recordbrekende negen etappeoverwinningen.

Ecomaxx Sustain 20L Tulpenrallye

Meer informatie: 

https://www.ecomaxx.nl/

https://coryton.com/