• 11 May 2024
  • 12 May 2024
Circuit Zandvoort , Burgemeester Van Alphenstraat 108

St. Paul Historische Zandvoort Trophy 2024  Tijdschema     Paddock indeling

Op 11 en 12 mei organiseren we voor de 47e keer de HARC Historische Zandvoort Trophy. Dit jaar is onze hoofsponsor St. Paul <https://www.st-paul.com/>. Het belooft een mooi weekend te worden met als hoogtepunt vier spectaculaire historische raceseries, namelijk het Reco NK GTTC (’66-’81) <https://www.facebook.com/nkgttc>, het Hankook NK HARC 82-90 <https://harc.nl/nl/home-82-90>, de formulewagens van FFR-FOR https://www.ffr-for.eu/ en pre-war actie met de MG versus Austin 7 Challenge.

Voor de echte historische raceliefhebber bieden we drie dagen plezier, want op vrijdag 10 mei beginnen we al met een ouderwets gezellige Vrij Rijden dag voor de groepen 2, 3 en 4. Inschrijven daarvoor doe je hier: https://harc.nl/nl/evenementen/event/5212

De St-Paul Historic Zandvoort Trophy wordt dit jaar georganiseerd door de Historische Auto Ren Club (HARC) in samenwerking met 402 Automotive en Octane. Dat betekent dat er naast actie op de baan ook in de paddock veel te doen en te zien zal zijn. Ben je lid van de HARC dan krijg je per mail automatisch een gratis e-ticket toegestuurd. Geen HARC lid of extra kaarten nodig? Bestel ze hier vooraf met korting: <https://www.historiczandvoorttrophy.nl/tickets>. Uiteraard zijn HARC leden en hun introducés van harte welkom in onze hospitality voor een verse koffie van Smit&Dorlas. En: er zal dit jaar weer een ouderwets gratis papieren programmablad verschijnen.

De zaterdag staat zoals altijd vooral in het teken van de kwalificaties die de startvolgorde voor de races bepalen. Tijdens de St-Paul Historic Zandvoort Trophy 2024 komen er twee racegroepen van de HARC in actie waarin wordt gestreden om de twee officiële Nederlandse historische kampioenschappen. Spektakel gegarandeerd! In het Hankook NK HARC 82-90 <https://harc.nl/nl/home-82-90> strijdt een dik bezet veld van BMW’s, Mazda’s, Porsches en Mercedessen om de eer.  Het Reco NK GTTC <https://www.facebook.com/nkgttc> kent een grote variatie aan deelnemende auto’s, nog aangevuld met de Britse sportwagens van de MG Triumph Competitions <https://www.triumph-competition.de/>. Dat wordt dringen op de startgrid! Een internationaal gezelschap van coureurs komt in actie met hun spectaculaire eenzitters in de Formula Ford Racing-Formula Opel Racing klasse <https://www.ffr-for.eu/ >. Daarnaast verschijnen er echte oudjes op de baan, een strijd tussen vooroorlogse sportwagens in de MG versus Austin 7 Challenge. Ook op zaterdag en zondag kun je als bezoeker met je klassieke auto het Zandvoortse GP circuit verkennen tijdens één van de parades onder het motto Track Time. In de aanloop naar het evenement zal de benodigde informatie over het aanmelden (ter plaatse) worden gepubliceerd.

Onze partner Octane Magazine <https://www.octanemagazine.nl/evenementen/> nodigt zijn lezers uit om hun mooiste auto’s mee te nemen, terwijl 402Automotive op zondag 12 mei onder de vlag van het Historic Zandvoort Trophy vele klassiekers naar Zandvoort zal trekken. Ook diverse merkenclubs hebben zich al aangemeld. Wij als HARC zijn een raceclub en roepen alle leden en liefhebbers op om vooral ook historische raceauto’s mee te brengen! Wil je je klassieker showen in de paddock, meld je dan aan via de HZT-website: <https://www.historiczandvoorttrophy.nl/deelnemen>. De mooiste auto’s zullen door een deskundige jury worden genomineerd voor het Concours d’Elegance en dingen mee naar de winnaarsbeker! Uiteraard wordt de paddock omlijst door diverse shops en stands met interessante zaken voor de klassiekerliefhebber. Meer informatie is te vinden op de HZT-website: <https://www.historiczandvoorttrophy.nl/>.

Net zoals verleden jaar zal er weer een Concours d’Elegance zijn tijdens de Historic Zandvoort Trophy. Het concours, onder auspiciën van Octane Magazine, zal op 12 mei plaats hebben en staat open voor auto’s van 25 jaar of ouder, in uitstekende staat uiteraard. Wat niet wil zeggen dat goed gepreserveerde, ongerestaureerde auto’s niet welkom zijn. Deelname is gratis, er zal een kundige jury klaar staan om de auto’s te beoordelen – en natuurlijk ook een tafel met mooie trofeeën. Interesse om mee te doen? Stuur dan een email naar info@octanemagazine.nl  onder vermelding van je naam, telefoonnummer plus minimaal 100 woorden over de auto, met daarin vermeld merk, type en bouwjaar. De klassen waren in de auto’s worden onderverdeel zullen later bekend gemaakt worden en afgestemd zijn op het aanbod.

Pitboxen zijn te huur via de HARC . Graag een mail naar secretariaat@harc.nlInschrijven voor dit evenement

Inschrijven kan tot: 10 May 2024, 12:00

Direct inschrijven

Races

Austin VS MG
FFR-FOR FF1600
FFR-FOR FF2000
FFFR-FOR Opel
GTTC CL 1
MG Comp Div 1
GTTC CL 11
GTTC CL 6
GTTC CL 16
GTTC NON Championship
GTTC CL 15
GTTC CL 14
MG Comp Div 2
GTTC CL 12
GTTC CL 9
GTTC CL 8
GTTC CL 7
GTTC CL 5
GTTC CL 4
GTTC CL 3
GTTC CL 2
GTTC CL 10
MG A Dc
MG A Ek
MG A Hk
MG E Hc
82-90 T44
82-90 T32
82-90 T34
82-90 T30
82-90 T40
82-90 T42
82-90 CT30
82-90 CT32
82-90 CT34
82-90 CT40
82-90 CT42
82-90 CT44
82-90 Non Championship.