10 december kennismakings- en testdag - ook voor historisch racen!

388

Op zondag 10 december organiseert de KNAF in samenwerking met de HARC en VRM een kennismaking- en testdag met auto’s uit diverse raceklassen voor nieuwe geïnteresseerde deelnemers. Plaats van handeling is Circuit Zandvoort.

Uitgangspunt is geïnteresseerde rijders in de gelegenheid te stellen informatie te verkrijgen over de diverse mogelijkheden en eventueel een keer te testen met één of meerdere raceauto’s. We kunnen rijden van 09:00 tot 17:00. Tussen de middag is er een lunchpauze. De rijsessies zijn 30 minuten met telkens een pauze van 5 minuten. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen is het mogelijk dat een aantal sessies voorbehouden zijn voor rijders zonder enige ervaring die bijvoorbeeld vanuit het karten naar het racen willen overstappen. 

Voor de duidelijkheid, de dag is alleen bedoeld voor nieuwe aspirant rijders die overwegen deel te nemen aan een van de verschillende Cups of Historische Race series. Een racelicentie is nog niet noodzakelijk, wel enige ervaring met het rijden in een (handgeschakelde) auto. Minimum leeftijd voor deelname aan deze dag is 14 jaar. Deelname aan de officiële races in 2024 kan vanaf 15 jaar. Deze dag is uitdrukkelijk niet bedoeld voor taxiritten met teamleden, vrienden en familie. Bij voldoende ervaring van de deelnemer kan direct zelf gereden worden, eventueel met een instructeur ernaast. Alternatief is dat de instructeur eerst rijdt om samen de baan te verkennen en wat uitleg te geven. Het uitgangspunt is dat het voor nieuwe rijders met relatief weinig ervaring zo veilig mogelijk moet zijn. Voor jongeren onder de 18 jaar is het verplicht dat een ouder of wettelijk vertegenwoordiger mede de vrijwaring ondertekend.

De kosten zijn afhankelijk van type en aanbieder, er zijn meerdere aanbieders. Voor wat betreft historisch raven is het mogelijk een BMW E30bij te huren in Groep A of Groep N specificatie. Beide voertuigen zijn voorzien van een FIA HTP. Ook de Mazda MX-5 is beschikbaar. Deze voertuigen nemen deel aan het Hankook NK HARC 82-90 kampioenschap. De kosten voor het huren van een voertuig bedragen € 300,00 per sessie. (incl. BTW; tevens inclusief brandstof, remmen, banden maar exclusief schades) De sessies zijn 30 minuten per keer. Het is ook mogelijk om deze dag mee te rijden met een deelnemer van het NK 82-90. Meerijden kan tegen een kleine vergoeding. Betaling op het circuit! Dit is mogelijk cash of per mobiele pin. 

Om aan te melden graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vermelding welke auto/klasse uw interesse naar gaat. Meer informatie is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..