26 oktober - HARC Friends and Family Trackday

1637

Het is ons weer gelukt!  Tijdens de HARC Vrij Rijden Dag op donderdag 26 oktober is het weer mogelijk je vrienden, familie en/of sponsors met je mee te laten rijden. Let op, deze gelegenheid is er in een beperkt aantal sessies!

 Wie mag er meerijden?

Alle personen die (aantoonbaar) ouder zijn dan 14 jaar.

 Welke groepen?

  • Bij groep 1 tijdens sessie 2 en 3
  • Bij groep 2/3 tijdens sessie 3 en 4

 Wat heb je nodig als je meerijdt?

Een passende helm is verplicht. Race overall is natuurlijk gewenst maar we snappen ook dat dat niet voor iedereen mogelijk is, dus lange broek en sweatshirt of jack met lange mouwen is het alternatief.

Hoe dan?

Bij de inschrijving en (technische) controle op 26 oktober tussen 8:00-9:00 meld je je behalve jezelf en je auto ook de persoon/personen aan die met je mee willen rijden. Deze persoon/personen moeten ter plaatse een vrijwaring ondertekenen.

 Waar moeten de rijders rekening mee houden?

  • De auto’s met een bijrijder zullen voorzien zijn van een extra sticker tegen de achterruit en de voorruit waarop een B staat zodat iedereen op de baan op de hoogte is en er rekening mee kan houden.
  • Wisselen van bijrijders is alleen toegestaan in de pitstraat op de daarvoor aangegeven plekken.

 En hoe houden we dat voor iedereen veilig en plezierig?

  • We verlangen dat ALLE rijders in de desbetreffende groepen en sessies met bijrijders hun rijvaardigheid, snelheid en acrobatische andere kunsten aanpassen aan de wat langzamere cq minder behendige rijders.
  • Rij rustig in de pitstraat (vanwege de bijrijderswissels).
  • Er wordt gecontroleerd op algemene veiligheid voor alle rijders tijdens het rijden. Elke rijder zal worden aangesproken op zijn of haar gedrag als dit door welke omstandigheid dan ook tot een onveilige situatie leidt c.q. had kunnen leiden. 
  • Bij te veel onveilige situaties kan de HARC er toe besluiten het meerijden te beëindigen.

En dan tot slot natuurlijk: QUANTA COSTA?

We willen graag zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de prachtige autorensport in zowel historische als moderne auto’s en waar is dat nu mooier dan op het legendarische circuit van Zandvoort? Het allermooiste van deze speciale vrijrijden-dag: er zijn geen meerkosten voor het laten meerijden van een vriend, familielid of sponsor!

 DUS: Wat houdt je nog tegen? 

Schrijf je zo snel mogelijk in en nodig je vrienden, familie en/of sponsors uit, VOL = VOL. Dinfo/inschrijfpagina vind je hier: Vrij Rijden / Meerijden 26 oktober.