Concours keert terug op de Historic Zandvoort Trophy

666

Het concours d’élégance keert terug op de Historic Zandvoort Trophy! Vroeger was dit een traditie op de zondagmorgen, omdat er pas vanaf 13:00 geracet mocht worden. Nu vindt het plaats op de zaterdag in samenwerking met Octane Magazine. HARC-leden worden nadrukkelijk opgeroepen om hun auto te komen showen!

Het zal anders zijn dan de reguliere concoursen, in de zin dat ook race-auto’s en restomods van harte welkom zijn en passend beoordeeld zullen worden. Het concours heeft plaats op zaterdag 6 mei en maakt deel uit van de Historische Zandvoort Trophy die in dat weekeinde plaats heeft. Het concours, de jurering en de prijsuitreiking hebben plaats op een en dezelfde (zater)dag, zodat deelnemers niet het hele weekeinde op het circuit hoeven te verblijven – maar dat mag natuurlijk wel. Deelname aan het debuut van dit concours is gratis. Er zal voor de deelnemers ook gelegenheid zijn een ronde op het circuit te rijden.

Er zijn drie verschillende klassen waarvoor ingeschreven kan worden (auto’s tot en met 1990):

  • Sportauto’s en sportsedans, origineel
  • Sportauto’s en sportsedans, ‘period modified’. Dat wil zeggen dat modificaties zijn toegestaan zolang ze ook zo gedaan werden in de tijd dat de auto in kwestie nieuw was.
  • Restomods, klassieke auto’s die moderne techniek aan boord hebben.

Voor een goed begrip: een Alfa Romeo Giulia 1300 met de 2,0-liter motor van een Berlina wordt als ‘period modified’ gezien en een Giulia 1300 met een moderne Twin Spark viercilinder als een restomod. Er zijn ook klassen voor raceauto’s met en zonder een FIA Historisch Technisch Paspoort (HTP), die op basis van het aantal aanmeldingen onderverdeeld zullen worden al naargelang de bouwjaren en typen. Bijpassende historische kledij zal ook punten opleveren.

Zin om mee te doen? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Concours HZT’