De TC vraagt uw aandacht voor het volgende

151

Keuren brandblussers
Zoals jullie weten moeten alle brandblussers periodiek gekeurd worden. Dit moet gebeuren door de fabrikant zelf of door een bedrijf wat door de fabrikant is aangewezen. Zij kijken ook gelijk naar de leeftijd van de blusser, afhankelijk van het materiaal en type blusser wordt bekeken of deze nog goedgekeurd kan worden. Zij weten precies hoe ze jouw blusser in tiptop conditie kunnen houden, hopelijk om nooit te gebruiken, maar als je hem nodig hebt moet je zeker weten dat deze ook werkt. Helaas zijn er nog steeds race benodigdheden winkels die op de oude manier werken. Gevolg: jij laat je blusser daar controleren en bij het eerste het beste race evenement word je afgekeurd. Dat betekent geld kwijt en je moet alsnog snel een nieuwe blusser regelen. Let dus goed op dat jouw favoriete blusser leverancier ook echt jouw merk blusser mag keuren, en NIET zoals op de foto een wat oudere blusser met een gele sticker.

HANS systemen
Ze zijn nog niet verplicht, maar gelukkig zien we steeds meer rijders een zogeheten Head And Neck Support systeem gebruiken. Soms het traditionele systeem, anderen geven de voorkeur aan een hybride systeem. Welke je voorkeur heeft maakt niet uit, het belangrijkste is dat je het HANS systeem op de juiste manier draagt. De FIA heeft nu richtlijnen uitgegeven hoe je een dergelijk systeem correct gebruikt. Belangrijk hierbij is dat het systeem goed past en dat de gordels op de juiste manier zijn bevestigd. Zo heb je een optimale bescherming, zonder dat je bewegingsvrijheid erdoor wordt beïnvloed. Kijk even op https://www.fia.com/regulation/category/98 voor de richtlijnen. De tekst is weliswaar geschreven op een typische FIA manier, maar de illustraties spreken voor zich. Mocht je er niet helemaal uitkomen, stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we helpen je graag verder.

Merchandise

Word Lid

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix
  • Ontvangst in HARC-hospitality
  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) Octane Magazine
  • Gereduceerd tarief voor Vrij Rijden dagen-
  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen
  • 50% korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres
  • Korting op HARC-kleding

Bekijk de voordelen

Vrij rijden

De HARC biedt een aantal keer per jaar de mogelijkheid om op het circuit te ‘racen’. Er wordt niet in wedstrijdverband gereden. Maar iedereen is vrij om te testen, te trainen of circuitervaring op te doen.

Meer informatie

tkh logo
Vriend van de HARC