Drie dagen genieten van revolutionaire racers in de ‘Cathedral of Speed’

63

Legendarische prototype Group C bolides, klassieke formuleauto’s, sportwagens en onvergetelijke Grand Prix motoren en Superbikes zijn van 16 tot en met 18 september te bewonderen in de ‘Cathedral of Speed’ tijdens de Classic GP op het TT Circuit Assen. Hier komen iconische racers op twee, drie en vier wielen in actie die deel uitmaakten van een revolutionaire racegeschiedenis. Voor fans die coureurs en monteurs uit die tijd willen spreken, die hun eigen trots op wielen willen tonen, of fans die gewoon de sfeer op willen snuiven van historische racers op een beroemd circuit is de Classic GP Assen hét evenement in de nazomer.
Uit de periode jaren ’50 tot en met ’90 kwamen, mede door groeiende ontwikkelings-budgetten van de fabrikanten, uiterst zeldzame racers voort. Tijdens de Classic GP Assen komen bijzondere bolides uit deze bijzondere tijd in actie, waaronder de legendarische prototype endurance racers in de KW Group C Supercup en ‘vintage’ sportwagens die ooit de 24 Uren van Le Mans reden. Maar ook categorieën die het racen voor een breder publiek mogelijk maakten met ‘opgevoerde’ touring cars uit de jaren ’70, ’80 en ’90 en de Formula V-klasse waarin diverse F1- en Indycarkampioenen hun eerste meters maakten.

Uiteraard zijn op Assen ook onvergetelijke Grand Prix motoren en Superbikes van de partij. Assen is het enige circuit ter wereld waarop al sinds de start van het wereldkampioenschap ’s werelds beste motorracers in actie komen. In een regio waar menig inwoner merk en type racemotor kon herkennen aan het geluid, keren meer dan 140 Grand Prix machines van 34 merken afkomstig uit 16 landen ‘terug’ naar het ‘Circuit van Drenthe’. De Classic GP presenteert volle startvelden met originele Grand Prix-motoren in de klassen 125cc, 250cc, 350cc en 500cc alsmede races met klassieke Superbikes.

Voor meer info: www.classicgp-assen.com.

Merchandise

Word Lid

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix
  • Ontvangst in HARC-hospitality
  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) Octane Magazine
  • Gereduceerd tarief voor Vrij Rijden dagen-
  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen
  • 50% korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres
  • Korting op HARC-kleding

Bekijk de voordelen

Vrij rijden

De HARC biedt een aantal keer per jaar de mogelijkheid om op het circuit te ‘racen’. Er wordt niet in wedstrijdverband gereden. Maar iedereen is vrij om te testen, te trainen of circuitervaring op te doen.

Meer informatie

tkh logo
Vriend van de HARC