Finaleraces op heilige grond

Finaleraces op heilige grond

393

Klassecoördinator Jeroen Eijsten is terecht trots op drie mooie afsluitende races van het Hankook NK  HARC 82-90.

Na de overwinning van Max Verstappen op ‘ons’ circuit Zandvoort voelde het toch wel bijzonder om zo kort daarna onze Finaleraces te mogen rijden op hetzelfde circuit waar kort daarvoor nog een waar volksfeest was ontstaan.

Voor het Hankook NK HARC 82-90 waren de Finaleraces de afsluiting van een prachtig seizoen met mooie wedstrijden en een steeds verder groeiend deelnemersveld. Inmiddels staan er gemiddeld meer dan 30 auto’s aan de start en wij zijn heel blij dat wij dit jaar een aantal tot de verbeelding sprekende auto’s hebben mogen verwelkomen. De toegankelijkheid van onze klasse, het respect voor elkaars materiaal en de onderlinge band tussen de rijders zijn denk ik belangrijke ingrediënten voor ons succes.

De Finaleraces stonden garant voor 100 minuten raceplezier; een kwalificatie van 25 minuten en 3 wedstrijden van ieder 25 minuten op zaterdag en zondag. Inclusief een heuse gridwalk op zondag voorafgaand aan de laatste wedstrijd.

Onder het toeziend oog van – helaas niet al te veel – toeschouwers startte ons weekend op zaterdag met een kwalificatie. Onder prima omstandigheden lukt het menig rijder zijn persoonlijk snelste tijd te verbeteren. Volgens ook een gevolg van ons groeiend deelnemersveld waardoor de onderlinge competitie in de subklassen steeds heviger wordt. Zo stuwen wij elkaar naar steeds snellere tijden.

Snelle tijden is één, maar mooie wedstrijden is nog iets anders. En ook daar hebben wij onszelf getrakteerd op een prachtige onderlinge strijd waar soms op het scherpst van de snede werd gestreden. Vaak merk je na afloop van de wedstrijden in het parc fermé vaak hoe mooi de onderlinge duels waren en waar je tegenstander net even slimmer of sneller was dan jij.

Tijdens dit event hadden wij Autovisie te gast. Ook Autovisie ziet de opkomst van de historische racerij en onze klasse in het bijzonder En wat is er dan leuker om een journalist de kans te geven zelf mee te rijden en sfeer en strijd te ervaren. Het artikel moet nog verschijnen, maar aan de spontane feedback en enthousiaste gelaatsuitdrukking te zien kan het niet anders dan en positief artikel worden.

Typerend voor onze onderlinge relatie was de borrel op zaterdag middag voor de verjaardag van Don. Wij hebben samen genoten van een hapje en een drankje en mooie verhalen gedeeld over onze gezamenlijke passie. Bijzonder was de prijsuitreiking na de wedstrijden op zondag, want naast de ‘standaard’ prijzen was er deze keer een speciale beker voor de Driver of the Day (Pieter Bikker vanwege zijn sensationele inhaalrace) en de Geert Snelle Trofee die wij uitreiken aan het talent van het jaar. Deze keer mocht geheel terecht Yannick Rehorst deze beker in ontvangst nemen. En de beker voor de ‘Aanmoedigingsprijs’ ging naar Autovisie journalist Dries van den Elzen. Als aanmoediging om volgend jaar vaker bij ons aan de start te komen.