HARC-vrijwilligers in de spotlight

639

Nieuw in de nieuwsbrief: iedere maand laten we een HARC-vrijwilliger aan het woord.

De aftrap wordt verzorgd door Wanda van Wijk.

Hoe is het zo gekomen?
Toen mijn man Ruud stopte met racen, miste ik het sfeertje van het circuit. Om toch betrokken te blijven bij de autosport, ben ik tijdwaarnemer geworden. Dat heb ik lange tijd gedaan, ik heb de hele ontwikkeling vanaf de ouderwetse stopwatch meegemaakt. We hebben hier in Zandvoort samen met AMB, nu MyLaps, het inmiddels wereldwijd gebruikte transpondersysteem ontwikkeld. Je raadt het al, toen ik met tijdwaarnemen gestopt was, begon ik het racegebeuren toch weer te missen. Daarom heb ik me vorig jaar aangemeld als vrijwilliger bij de HARC.

Wat doe je zoal?
Op de Vrij Rijden Dagen verzorg ik de inschrijvingen, meestal samen met Monique. Daarvoor gebruiken we het online systeem van QControl. Als iedereen netjes vooraf inschrijft, hebben wij het gemakkelijk (hint). Tijdens de raceweekenden zoals de HZT, de HGP en de Historic 250 doen we ook de uitgifte van de transponders. En heel belangrijk, we letten erop dat ze ook weer terugkomen! En er zijn vaak ook andere klussen of klusjes, het is nooit saai.

Wat is er zo leuk aan?
De sfeer is ontzettend fijn, het is een hele leuke ploeg enthousiaste mensen waarmee we samen de klus klaren. Je merkt dat je werk gewaardeerd wordt. We worden bijvoorbeeld flink in de watten gelegd. Neem alleen al de heerlijke broodjes voor de lunch. En ik ben ook heel blij met mijn warme HARC-winterjas. Het kan namelijk best wel koud zijn in die pitbox.

Ook HARC-vrijwilliger worden?
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de foto zien we Wanda samen met een andere oud-tijdwaarnemer (en HARC-vrijwilliger) Jan van Hylckama Vlieg