Maand vol podiumklasseringen voor internationaal actieve Nederlanders

434

De Nederlanders die op het internationale platform actief zijn in de historische autosport, hebben in de maanden mei en juni volop in podia gegrossierd. Op Hockenheim, Spa en Dijon werd meermaals het rood-wit-blauw gehesen.

Op Hockenheim viel vooral het sterke presteren op van Marc Seesing, wiens recent door Vink Motorsport opnieuw opgebouwde BMW E30 M3 naar een overwinning in de Groep A-klasse van het Goldene Ära-kampioenschap voor toerwagens reed en zich de volgende dag ook nog eens een tweede plaats algemeen toeëigende. Ook Floris-Jan Hekker reed tijdens de Hockenheim Historic met zijn Rayberg FJ naar twee podiums in zijn klasse in de Lurani Trophy, het Europees kampioenschap voor Formule Juniors.

Tijdens de Spa Classic mochten we in de Endurance Racing Legends een overwinning begroeten van David Hart en zijn Courage C60. Hans Hugenholtz en Nicky Pastorelli werden met de Lister ‘Costin’ van Hugenholtz vervolgens tweede in de Fifties Legends, terwijl Jan Gijzen met zijn Ferrari 275 GTB/4 twee maal naar een klasseoverwinning in The Greatest’s Trophy stuurde. David Verzijlbergen en Jeroen Bleekemolen werden eerste en tweede in de ELI-klasse van de 2.0L Cup. Ook zeer verdienstelijk actief op Spa waren Ad van der Kroft, Erwin van Lieshout, Armand Adriaans, Leonard Hoogenboom, Bas Jansen, Eduard van Dijk en Mike van Thiel.

Op het Masters Historic Festival op Brands Hatch was geen enkele landgenoot actief, maar op Dijon vielen Bleekemolen en zijn Amerikaanse broodheer Tim Pappas opnieuw in de prijzen, nu met een derde plaats in hun klasse. Verzijlbergen wist deze keer niet te scoren. Ook Adriaans en Van Lieshout waren naar Dijon getrokken voor de Grand Prix de l’Age d’Or.