MG-Triumph Competitions en NKHTGT geven visitekaartje af

202

De gratis toegankelijke Jack’s Racing Days trokken 60.000 belangstellenden naar het TT circuit van Assen. Tussen de Superkarts, motorfietsen, F1 bolides, Porsche Carrera Cup en de Supercar Challenge gaven de 42 historische coureurs een mooi visitekaartje af voor de historische autosport.
In het NKHTGT boekte Roelant de Waard twee klinkende overwinningen in zijn Shelby Mustang GT350. Om de overige podiumplaatsen werd gestreden door Luc de Cock en Jos Stevens in Lotus Elans en snelle dame Rhea Sautter in haar Jaguar E-type. Bij de toerwagens was er een spannende strijd tussen de dikke V8’s, met Bart-Jan Deenik, Jaap van der Ende, Martin Bijleveld, Cees Lubbers en Henk van Gammeren in Ford Falcons en Roel Korsten met Ford Mustang. Deenik won de eerste race, Korsten zegevierde op zondag.
De MG’s en Triumphs streden om hun eigen klassement, en de stukken vlogen er letterlijk vanaf. Marcus Weidenbach startte van pole in race 1 in zijn Triumph TR6, maar de lokale MG gemeenschap had uiteraard andere ideeën. Robin en Stefan Rozema openden de aanval in hun MGA’s, vergezeld door René Grüter in zijn MGB. Stefan moest afhaken, maar Robin pakte de winst, voor Weidenbach en Grüter. Op zondag leek Robin Rozema opnieuw op koers te liggen voor de hoogste trede van het podium, maar deze keer was Grüter hem te snel af. Kees Rozema finishte als derde.
Met een vol veld en twee spectaculaire races was dit perfecte promotie voor de eerste Classic GP op Assen, die plaats gaat vinden in het weekend van 16-18 september.
Kijk hier voor de uitslagen:
https://raceresults.nu/Results/organisator/2022?evenement=TT-Circuit+Assen&race=Jack%27s+Racing+Days+2022

Merchandise

Word Lid

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix
  • Ontvangst in HARC-hospitality
  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) Octane Magazine
  • Gereduceerd tarief voor Vrij Rijden dagen-
  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen
  • 50% korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres
  • Korting op HARC-kleding

Bekijk de voordelen

Vrij rijden

De HARC biedt een aantal keer per jaar de mogelijkheid om op het circuit te ‘racen’. Er wordt niet in wedstrijdverband gereden. Maar iedereen is vrij om te testen, te trainen of circuitervaring op te doen.

Meer informatie

tkh logo
Vriend van de HARC