Ontroerend afscheid van Erik Post

5751

Na vele, vele duizenden rondjes Zandvoort volgde vandaag voor Erik Post het sluitstuk: nog één daverend snelle ronde over zijn thuiscircuit voordat hij morgen afscheid neemt van het leven. Zo’n 80 aanwezigen kwamen Erik de laatste eer bewijzen, onder wie zijn naaste familie en zijn beste vrienden.

Voor de ‘Last Post’ had Bleekemolens Race Planet vijf gloednieuwe Porsches ter beschikking gesteld. Eentje zou worden bestuurd door Gijs van Lennep, jarenlang mede-instructeur van Post op het circuit. Erik werd intussen naar het circuit gebracht in een ambulance van Stichting Ambulance Wens. In garage 3 maakte hij de overstap van de ziekenauto naar het zitje naast zijn goede vriend Gijs.

afscheid erik post 12

Familie en vrienden namen plaats in de overige vier Porsches, die een rondje lang vooruitreden aan Erik en Gijs, waarna de vier op het rechte stuk een opening creëerden. Daartussen gaf Van Lennep flink gas, om zijn kameraad nog één keer alle hoeken van de baan te laten zien. Vervolgens finishte hij op start-en-finish tussen een erehaag van alle vrienden en bekenden.

afscheid erik post 28

Die hadden op de pitmuur al de eerste herinneringen aan Erik Post gedeeld – waarvan het (on)geloofwaardigheidsgehalte keer op keer groot was, hoe zeker het ook is dat alle verhalen echt zijn gebeurd. In de Heineken Lounge aan de Marcel Albersstraat ging dat vervolgens naadloos door. Hier en daar werd zeker een traan gelaten, maar er werd veel meer gelachen – geheel in de stijl van de afscheidnemende oud-coureur.

afscheid erik post 34

Erik heeft in zijn jarenlange carrière op Zandvoort ook veel voor de HARC betekend. Een kleine greep uit zijn mooiste avonturen was te lezen in het HARC Journaal van februari 2023. Daarin vertelt Erik – die toen het slechte nieuws al van de dokter had vernomen – ronduit over zijn vader en zijn eigen leven. Enkele exemplaren lagen voor de aanwezigen ter inzage.

afscheid erik post 35

Erik sloot af met de volgende ontroerende woorden aan iedereen: ‘Morgen om 11 uur gaat de spuit erin, dan geloof ik 't wel. Het is mooi geweest. Ik heb van elke dag genoten. Jongens, drink nog wat!’

afscheid erik post 36

Erik Post wordt komende vrijdag begraven. De uitvaart is in de Grote of St. Joriskerk in Westzaan, van 13.30 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn.