Top-drie voor de Harts tijdens 80e Members’ Meeting op Goodwood

530

David en Olivier Hart zijn allebei in de top-drie geëindigd tijdens hun optreden op de 80e editie van de Members’ Meeting op Goodwood. Ook de overige Nederlanders kwamen prima voor de dag op de ‘kleine Revival’.

David Hart ging in zijn Lister Costin van start in de Salvadori Cup, nadat hij oorspronkelijk zijn Maserati 300S had ingeschreven. De trouwe Lister deed het uitstekend, want Hart Sr kwam na een mooie strijd met Martin Stretton (Lister Knobbly) en Michael Gans (Lotus 15) als tweede over de streep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zijn zoon Olivier vertrok met een gloednieuw opgebouwde Camaro Z28 in de Gordon Spice Trophy, die was ingedeeld in twee heats en een finale. In de kwalificatie verloor Olivier zijn remmen, waardoor de Chevrolet in de bandenstapels bij Woodcote terechtkwam, maar zijn team repareerde de auto nog op tijd voor de eerste heat. Daarin lag Olivier eerst tweede en legde hij het leider Jake Hill (Ford Capri) het vuur aan de schenen. Tegen het einde kon hij zich echter niet meer verweren tegen Rob Huff, die zijn Z28 naar de tweede plaats opschoof. In de finale moest Hart Jr alsnog verstek laten gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twee landgenoten gaven acte de présence in de Moss Trophy: Hans Hugenholtz stuurde zijn Ferrari 250 GT SWB naar de rand van de top-tien (elfde), terwijl Christiaen van Lanschot de oude troefkaart DD 300 van stal haalde. De Austin Healey 3000 kwam als 17e over de streep.

mm80 fri 12

In de GT1-demonstraties waren ook twee Nederlanders actief. Cor Euser presenteerde zijn Marcos LM600 aan het publiek: ‘La Bomba’ was net een week klaar na zijn restauratie! Mike van Thiel stapte intussen in de Chrysler Viper GTS-R van Mathijs Bakker, die als GT2-auto ook aan de optocht op snelheid meedeed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA