Vrijwilligers geëerd en kampioenen gehuldigd bij Brooks Classics

627

Voor de verandering heeft de HARC dit jaar op een andere locatie zijn vrijwilligers bedankt en de trofeeën uitgereikt aan de kampioenen in het NK HARC 82-90. Brooks Classics in Utrecht was deze keer het decor voor een feestelijke middag.

Brooks Classics is de klassiekerafdeling van het dealerbedrijf van Broekhuis in Utrecht en dus bevonden de gasten zich op de bovenverdieping tussen de klassieke Jaguars, Ferrari’s, Maserati’s en Aston Martins voor het jaarlijkse bedankfeest voor de vrijwilligers van de HARC. Die gelegenheid gaat de afgelopen jaren vast gepaard met de prijsuitreiking van het NK HARC 82-90. De racende youngtimers van de top-drie van het kampioenschap stonden dus tussen het klassiekergeweld opgesteld: de BMW E30 325i (Groep A) van kampioen Pieter Bikker, de BMW E30 325i (Groep N) van Donovan Wolfrat en beneden bij de uitgang de Mazda MX-5 van Sven-Olaf Homann.

harc vrijwilligersdag 2024 16

Vooraf gaf HARC-voorzitter Onno Vlaanderen alvast wat nieuwtjes prijs, zoals de komst van een nieuwe sponsor. St. Paul, het kaasbedrijf van de Zeeuws-Vlaamse familie Kuijl, gaat de HARC vanaf dit seizoen financieel steunen. De Kuijls, die met elk een been in Nederland en België staan, reden tot voor kort vooral in de Belcar Historic Cup, maar staken afgelopen seizoen de grens over – niet alleen naar Nederland in het NK GTCC, maar ook bijvoorbeeld naar Engeland voor het Silverstone Festival. Dit jaar zijn ze van plan om in Nederland niet alleen in het NK GTCC te rijden, maar ook in het NK HARC 82-90.

harc vrijwilligersdag 2024 13

De overeenkomst met St. Paul ging meteen gepaard met gesprekken met de Bravo, de Belgische evenknie van de HARC. Hopelijk vloeien daar mooie dingen uit voort, want het versterken van elkaars velden kan alleen maar goed nieuws zijn.

harc vrijwilligersdag 2024 39

Nadat de bezoekers de gelegenheid hadden gekregen om al het moois in de showroom te bekijken, was het tijd om de 82-90-winnaars van het afgelopen seizoen te eren. Eerst werd de top-drie van de CT44-klasse (Groep A) naar voren geroepen: Pieter Bikker, Maarten Boon en Joost Deen. Vervolgens was het de beurt aan de Mazda-toppers in de CT40-klasse: Sven-Olaf Homann, Yannick Rehorst en Martin Boezaart. Porsche 944-rijder Marc Burger was de kampioen in de CT34-klasse, terwijl Donovan Wolfrat, Michel Groen en Ed van Hemert de toppers waren in de T44-klasse (Groep N). Willem van der Veen werd met zijn Volvo 360 postuum geëerd als winnaar van de CT32-klasse. Tot slot volgde de huldiging van de overall-top-drie: Bikker, Homann en Wolfrat. Bikker werd daarmee voor de vierde keer kampioen.

harc vrijwilligersdag 2024 41

Dit jaar werd niet één, maar werden drie vrijwilligers extra in het zonnetje gezet als Vrijwilliger van het Jaar: de hele familie Warmenhoven was deze keer aan de beurt. Zij krijgen de reusachtige wisselbeker overhandigd van hun voorganger Rudolf Dieben. Daarna volgden nog een paar mooie uurtjes op een gezellige en zonnige dag. En nu op naar het nieuwe seizoen!

harc vrijwilligersdag 2024 31