Vrijwilligers in de spotlight (5)

298

Iedere maand laten we in de nieuwsbrief een vrijwilliger aan het woord.

Deze keer: Kian Vissers van de OCA

Sinds wanneer ben je vrijwilliger? 

Sinds de DNRT Paasraces in 2022 ben ik vrijwilliger bij OCA Zandvoort. Hiervoor liep ik al een beetje rond om foto's te maken tijdens evenementen. Zo ben ik in contact gekomen met een marshal die mij vertelde dat ik mij gewoon kon aanmelden. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want dichterbij de auto's en actie kan je niet komen.

Wat doe je zoal?

Ik hou mij bezig met de veiligheid op en rond de baan, ik voorzie de deelnemers van vlagsignalen, en bij incidenten komen wij in actie om dit zo snel en efficiënt mogelijk af te handelen. De laatste tijd word ik meer losgelaten als postleider in opleiding om ervaring en kennis op te doen. Dit is een fantastische uitdaging die ik krijg, om mijzelf nog beter te kunnen ontwikkelen binnen deze mooie hobby. Zo nu en dan gaan wij met wat goede vrienden naar verschillende circuits in het buitenland, om mee te draaien bij evenementen. Zoals afgelopen jaar tijdens de Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring.

Niet alleen bij historische races, toch? 

Nee, niet alleen bij historische races, hoewel dat wel een van mijn favoriete klassen is naast de GT's. Door het jaar heen zijn er op Zandvoort meerdere evenementen waar ik uiteraard allemaal zo veel mogelijk bij probeer te zijn, met als hoogtepunt de Historic Grand Prix, DTM en de Zandvoort Summer Trophy waar veel gave klassen voorbij komen in een weekend! 

Wat is je achtergrond? 

Ik werk fulltime als onderhoudsdeskundige in brand- en blusmiddelen. Hier voorzie ik mijn klanten van het juiste advies in brandveiligheid en voer ik jaarlijkse inspecties uit aan blusmiddelen, droge blusleidingen en nood/vluchtwegverlichting. Dit kan ik perfect combineren met mijn hobby op het circuit, wat het gewoon ideaal maakt. 

Wat is er zo leuk aan vrijwilliger zijn bij de OCA? 

Het samen zijn, de leuke vriendschappen die je opbouwt met mensen en rijders, de variatie aan klassen die door het jaar heen op Zandvoort rijden. En het familiegevoel onderling met mijn collega's; wanneer je OCA Plaza binnenkomt heb je het gevoel dat je thuis komt. 

Ook OCA-vrijwilliger worden?

Kijk op https://oca-zandvoort.nl/.