Geslaagde familiebijeenkomst

Geslaagde familiebijeenkomst

1296

Jeroen Eijsten kijkt tevreden terug op een mooi weekend

Alles binnen het NK HARC 82-90 begint trekjes te krijgen van een familie. Zo waren wij afgelopen weekend weer met z’n allen bijeen om de Zandvoort Race Classics te vieren. En zoals bij iedere familie is er een pater familias; in ons geval Don (hoe toepasselijk). Met al zijn vrijwilligers en bijna 40 deelnemers hebben wij 3 dagen onder de stralende zon genoten van het samenzijn. Het delen van mooie verhalen over onze gezamenlijke passie, het genieten van de prachtige historische raceauto’s en soms eens met elkaar nader kennis maken en een wat serieuzer gesprek aanknopen. Al deze ingrediënten waren aanwezig. Dat is de kracht van onze klasse en gezien de overweldigende positieve feedback doen wij dat met elkaar op de juiste manier.

Hoe leuk is het dan ook om te zien dat misschien wel drie generaties aanwezig waren. Van de schattige jonge meisjes achter de bar – dank jullie wel voor de verkoelende flesjes water in het parc fermé - tot deelnemers die inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd zijn gepasseerd. Maar ook tieners die onze klasse zien als de ideale stap op de eerste trede van hun autosport carrière en soms direct uit de karting in een raceauto stappen. En niet te vergeten de vaders en de zonen die samen racen in een team of soms zelfs in één auto. Jan en Thijs de Jong, Martin en Dylan Boezaart en Frans en Mick Paping om er maar een paar te noemen. Hoe mooi is het om te zien dat de vaders apetrots zijn op hun mannen en omgekeerd is dat ook het geval.

Ons deelnemersveld was deze keer extra verrijkt met een aantal prachtige tot in de puntjes verzorgde BMW’s van Ton Vink. En wij waren blij met de groep Porsche 944 rijders die wij mochten verwelkomen. Maar ook onze Duitse vriend Christian Heck die met zijn brute Gruppe 2 BMW meestreed om de ereplaatsen. En onze Deense deelnemer Kim die met zijn BMW E30 M3 alleen de mooiste Europese events afstruint om daar mee te doen. Kim vertelde mij dat zijn auto uit de Verenigde Staten komt en daar 10 jaar is gebruikt voor het geven van race instructies. In exact dezelfde staat rijdt hij nog steeds zijn rondjes.

En ook de wedstrijden – want daar is het uiteindelijk alleemaal om te doen – waren weer een spektakel. Overal op de baan waren groepjes auto’s met elkaar aan het vechten. En hoewel wij allemaal de roeping om beroepscoureur te worden hebben gemist, werd er bloed fanatiek op het scherp van de snede gestreden. Alleen nog even oefenen op de rollende start want anders krijgen we weer een reprimande van de wedstrijdleiding. Het gevolg was dat er veel straffen werden uitgedeeld, wat uiteindelijk onze prijsuitreiking ook danig verstoorde.

Enfin, het zijn de rafeltjes van een verder topweekend. En ook dit zijn zaken die in iedere goede familie gebeuren. Zolang het maar met de goede intenties is. Om nog even in de metafoor van de familie te blijven: ik hoop dat het lukt onze familie nog wat verder uit te breiden. Wat zou het mooi zijn als wij bij iedere wedstrijd zo’n breed en divers startveld hebben. Ik hoop dan ook oprecht dat iedereen die heeft gesnuffeld aan onze familie de keuze maakt om zich bij ons aan te sluiten.

Wij hebben nu een lange zomerstop omdat het circuit vanwege de formule 1 Grand Prix afgesloten wordt. Maar in het najaar zijn wij terug met onze finaleraces en dan zal blijken of onze familie daadwerkelijk is uitgebreid.

Klik HIER voor de uitslag en HIER voor de stand.

Foto's: Chris Schotanus